Η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας να στείλει μια φρεγάτα στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου τουρκικά πλοία παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο SAIPEM 12000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας La Repubblica, η ιταλική φρεγάτα συμμετέχει στην αποστολή του ΝΑΤΟ «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο και ο διοικητής της έχει ήδη λάβει εντολή να μεταβεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας, όμως, τις εντάσεις με τα τουρκικά πλοία.

Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωσης της Ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με το γεγονός, ούτε και έχει επιβεβαιωθεί.

Τέλος αξίζει να τονίσουμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από οποιονδήποτε», ενώ σημειώσετε ότι οι χειρισμοί που γίνονται από την Κυβέρνηση είναι αποτρεπτικοί της όποιας κρίσης.

Τουρκικό ΥΠΕΞ

Επανέρχεται με νεότερη ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ, πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο κλίμα των τελευταίων 24ωρων.

Η νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναφέρει:

«Η περιοχή των Ιμίων ανήκει στη χώρα μας» αναφέρει δυναμιτίζοντας το κλίμα σε επίσημη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε με το ελληνικό πλοίο και την αντίδραση με το έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ