Και το… Nammos φοβέρα θέλει από την Εφορία

Οχι μόνο ο άγιος, αλλά και το… Nammos φοβέρα θέλει. Ετσι μετά το 48ωρο λουκέτο που επιβλήθηκε τον Ιούλιο από την ΑΑΔΕ στο παγκοσμίως γνωστό Nammos της Μυκόνου, την περασμένη Παρασκευή στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία του Αντώνη Ρέμου, δεν βρέθηκε ούτε μία φορολογική παράβαση.

Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν ο δημοφιλής Ελληνας καλλιτέχνης μαζί με τον φημισμένο Αιγύπτιο τραγουδιστή Amr Diab βρέθηκαν στην σκηνή του Nammos. Ο κόσμος που παρακολούθησε τη συναυλία, αν και λιγότερος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι έκανε τζίρο που προκαλεί ίλιγγο. Οι εισπράξεις της βραδιάς, μέρος των οποίων διατέθηκε στις οικογένειες των θυμάτων και στους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι,  έφθασαν σύμφωνα με πληροφορίες τα  1,2 εκατ. ευρώ.  Μόνο από τις εισπράξεις του ΦΠΑ το δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του πάνω από 300.000 ευρώ.

Για άλλη μια χρονιά, οι φοροελεγκτές δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Από νωρίς είχαν πάρει τα μέτρα τους. Πριν ακόμα ξεκινήσει η συναυλία έξι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ βρίσκονταν στο χώρο του Nammos ενώ δυο ακόμη που ήταν στο νησί είχαν ειδοποιηθεί να είναι standby. Τα μάτια τους ήταν καρφωμένα στην ταμειακή μηχανή και στα τραπέζια των πελατών μέχρι τις 8:30 το πρωί του Σαββάτου που τελείωσε το μεγάλο event.

Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου ήταν και η μικρή κόρη του Ντόναλντ Ντράμπ, η Τiffany, το τραπέζι της οποίας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έκανε τζίρο 14.000 ευρώ.

Την συγκεκριμένη βραδιά οι ελεγκτές δεν εντόπισαν ούτε μια φορολογική παράβαση. Όλα κύλησαν ομαλά ενώ έλεγχος έγινε και στα συμβόλαια των δυο τραγουδιστών με την επιχείρηση.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης μετά το λουκέτο προχώρησαν σε μια κίνηση που εξέπληξε ευχάριστα τους επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Εξόφλησαν εξ ολοκλήρου το πρόστιμο των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στη επιχείρηση και βρισκόταν σε εκκρεμότητα τα τελευταία χρόνια.  Πλήρωσαν το πρόστιμο και έκλεισαν οριστικά τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε το Nammos με την Εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ