Ελλάδα

Καιρός: Έπεσαν χιόνια στον Όλυμπο -Πού έπεσε το περισσότερο νερό

Καιρός: Έπεσαν χιόνια στον Όλυμπο -Πού έπεσε το περισσότερο νερό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός θα είναι και σήμερα άστατος με βροχές μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Κίρκη» που «χτύπησε» χθες το μεσημέρι και από την Αττική, όπου σημειώθηκαν έντονες καταιγίδες.

Η κακοκαιρία εκτός από έντονες βροχές και χαλάζι, έφερε και χιονοπτώσεις.

Στον Όλυμπο, κατά την διάρκεια της νύχτας , άρχισε να χιονίζει, με το επιβλητικό βουνό να καλύπτεται γρήγορα από ένα άσπρο «πέπλο». Σε μεγάλο υψόμετρο, άνω των 2.000 μέτρων, η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη, με αποτέλεσμα να το στρώσει τη νύχτα στο καταφύγιο.

Δείτε το βίντεο εδώ

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν έως το βράδυ της Τετάρτης 28/10 από την Κίρκη, κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι καταγράφηκαν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Όπως φαίνεται σε αυτόν, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Ο μετεωρολογικός δορυφόρος κατέγραψε σε εικόνες υπερύθρου φάσματος όλη την πορεία του χαμηλού από το βράδυ της Τρίτης 27/10 έως το βράδυ της Τετάρτης 28/10. Τις εικόνες αυτές επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ετοίμασε το βίντεο που ακολουθεί:

Μήνυμα Τραμπ για την 28η Οκτωβρίου: Η νίκη της Ελλάδας αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας για όλη την κατεχόμενη Ευρώπη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X