Κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα- Σοβαρά προβλήματα

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ήπειρο. Ενώ σε επιφυλακή για πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στον Έβρο.

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την ευρύτερη περιοχή και στην Κέρκυρα οι ισχυρές νεροποντές προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους του νησιού.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο δρόμος προς Κοτσανόπουλο στην Πρέβεζα, ο οποίος έχει κλείσει εντελώς ενώ όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί και στο Ζερβό.

Αποκλεισμένα είναι το Δίκορφο στα Ζαγόρια, και η Λαγκάδα στην Κόνιτσα, ενώ έχουν κλείσει ορισμένες παράπλευρες οδοί στην Εγνατία. Δύσκολη είναι η πρόσβαση και σε ορισμένα χωριά στα Τζουμέρκα.

Νωρίτερα άνοιξε ο δρόμος προς το Τσεπέλοβο. Στη Θεσπρωτία έκλεισε ο δρόμος από τους Φιλιάτες προς το χωριό Πλαίσιο, εξαιτίας πτώσης βράχων

Σε επιφυλακή για πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στον Έβρο μετά την ανακοίνωση της Βουλγαρίας ότι θα κρατήσει ανοικτά τα φράγματα των ποταμών Άρδα, Τούντζα και Έβρο από αύριο ως και τις 5 Δεκεμβρίου.

Στον Έβρο αναμένεται να εισέλθουν πάνω από 658 κυβικά μέτρα (κ.μ.)/δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, στον ποταμό ‘Αρδα άνω των 300 κ.μ./δλτ, από την 1η έως και την 3η Δεκέμβρη και στον ποταμό Τούντζα πάνω από 63 κ.μ. /δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ