Πολιτική

Καλό μήνα – Απολύεστε! Η κυβέρνηση βλέπει το «τσουνάμι» που έρχερται;

Καλό μήνα – Απολύεστε! Η κυβέρνηση βλέπει το «τσουνάμι» που έρχερται;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η κυβέρνηση έχει χρέος να δώσει λύσεις! Διότι η καραντίνα ήρθε, τα μαγαζιά έκλεισαν και τα επιδόματα δόθηκαν, ωστόσο ο καιρός πέρασε και πλέον έρχεται “τσουνάμι” στα εργασιακά.

Απολύσεις απαγορεύονταν για τους εργοδότες που έβαλαν σε αναστολή τους εργαζομένους, όμως μόνο για 45 μέρες. Και μαντέψτε: Οι 45 μέρες πέρασαν…

Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που πρέπει να διαβάσουν όλοι στην κυβέρνηση

Η Α.Κ., εργαζόμενη σε πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε χθες το πρωί αγχωμένη αλλά ακριβής στη θέση της, μολονότι έχασε πολλά πολύτιμα λεπτά μέσα στο λεωφορείο, στον αδιάβατο Μεγάλο Περίπατο. Αφού ολοκλήρωσε το ωράριό της, ο προϊστάμενος την ενημέρωσε με ψυχρή ευγένεια ότι απολύεται και της παρέδωσε την καταγγελία σύμβασης, που προφανώς ήταν έτοιμη από την προηγουμένη.

Τσίπρας: «Η ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία εκτός μνημονίων και σε χρόνο-ρεκόρ την έφερε πίσω στα δύσκολα χρόνια»

Οπως αντιλήφθηκε εκ των υστέρων, η ίδια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετές και αρκετούς συναδέλφους της στο ίδιο πολυκατάστημα. Και το ίδιο ίσχυσε για εκατοντάδες εργαζόμενους στο λιανεμπόριο και την εστίαση που μαζί με τον «καλό μήνα» πήραν και τα χαρτιά της απόλυσης.

Για τους περισσότερους έληγε η περίοδος των 45 ημερών απαγόρευσης των απολύσεων που ίσχυε για όσους είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής στη διάρκεια της μεγάλης καραντίνας.

Η κυβέρνηση βλέπει την καταστροφή στον τουρισμό;

Ανάλογη τύχη περιμένει χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό, καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία επιλέγουν να μην ανοίξουν. Οσο προχωρεί ο Ιούλιος, οι απολύσεις και η εκτίναξη της ανεργίας θα αποτυπώνονται σε εφιαλτικούς αριθμούς, ακόμη και αν συντελεστεί ένα μικρό θαύμα και έχουμε μια ελπιδοφόρα αύξηση τουριστών από το εξωτερικό που θα διασώσει ένα μέρος της σεζόν.

Η κυβέρνηση γνωρίζει το τσουνάμι απολύσεων που έρχεται. Γνωρίζει ότι το ντόμινο μείωσης των εισοδημάτων, της εσωτερικής ζήτησης και της συνακόλουθης κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων θα καταλήξει σε μια τεράστια κρίση απασχόλησης.

Γνωρίζει επίσης ότι το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με το οποίο υποτίθεται ότι θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας, κινδυνεύει να αποδειχθεί κυριολεκτικά «ΣΥΝ-ΑΝΕΡΓΙΑ», όπως χλευάστηκε.

Πολάκης «διαλύει» Μπακογιάννη! «Ξεθωριάζει ο Μεγάλος Περίπατος που χρυσοπλήρωσε ο δήμαρχος»

Οι επιχειρήσεις το «σνομπάρουν», ξέροντας ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει ακόμη πιο ελκυστική την επιδότηση της μερικής απασχόλησης με περικοπή μισθού: επιδοτώντας πιο γενναιόδωρα τους εργοδότες και παρέχοντάς τους άπλετες «ελευθερίες» να κάνουν τους εργαζόμενους «λάστιχο».

Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη μοιάζει να κινείται με άγνοια κινδύνου, κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού. Τα μπερδεμένα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα είναι και ανεπαρκή και κοινωνικά μεροληπτικά και λανθασμένα. Το να το πληρώσει πολιτικά είναι δικό της πρόβλημα, το να προκαλέσει όμως μια νέα, τεράστια κοινωνική κρίση είναι δικό μας πρόβλημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X