Κάλπασε η γερμανική οικονομία το 2017! Ανάπτυξη με υψηλό εξαετίας!

γερμανική οικονομία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINNISI

Έσπασε όλα τα κοντέρ! Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία για το σύνολο του 2017. Αυτό προκύπτει από τα σημερινά (11/1/2018) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Τα αποτελέσμτα, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Χαμός από… μνηστήρες για το skroutz.gr! Όλο το παρασκήνιο

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 2,2% για το προηγούμενο έτος, γεγονός που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας από το 2011.

Αυτά είναι τα στοιχεία για την γερμανική οικονομία

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι το 2017 αποτέλεσε μία δυναμική χρονιά για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το bankingnews.gr, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη από την πλευρά της γερμανικής οικονομίας, με τις μέσες προβλέψεις να ανέμεναν αύξηση κατά 2,5%.

Τα σενάρια απαγόρευσης «ρίχνουν» το Bitcoin! Τι κάνουν τα άλλα κρυπτονομίσματα

Εφόσον ληφθούν υπόψην οι ημερολογιακές προσαρμογές, ο ρυθμός αύξησης του γερμανικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 2,5% το οποίο αποτελεί επίσης την καλύτερη επίδοση των τελευταίων έξι ετών.

Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του ΑΕΠ διαδραμάτισαν τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης από την πλευρά των γερμανών αγοραστών, την ίδια στιγμή που οι επενδύσεις στη χώρα βρίσκονταν επίσης σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ