Καρδίτσα: Θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη

Θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη.Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες στις 9.15 το βράδυ, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Καρδίτσας, επί της οδού Ολύμπου.

Ένας 63χρονος ποδηλάτης παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος δεν σταμάτησε να δει τι έχει συμβεί, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο σημείο του τροχαίου, όπου ήδη είχαν σπεύσει περιπολικά της Τροχαίας Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έκανε αναστροφή για να φύγει από το σημείο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να τραυματιστεί ελαφρά. Ο άτυχος 63χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας ωστόσο εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η τροχαία Καρδίτσας διερευνά τα αίτια και των δύο τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας (World Health Organization), η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τα τροχαία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτή μεταξύ 15 και 29 ετών.

Παράγοντες όπως η έλλειψη εμπειρίας, η άγνοια κινδύνου και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους έχουν οδηγήσει στο ιδιαίτερα δυσάρεστο αποτέλεσμα οι νεαροί αυτής της ηλικιακής ομάδας να έχουν ως κύρια αιτία θανάτου τα τροχαία.

Δυστυχώς, όμως, και οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά σε βαθμό επικινδυνότητας, καθώς για τις ηλικίες 5-14 ετών και 30-44 τα τροχαία αποτελούν τη δεύτερη και τρίτη αιτία θανάτου αντίστοιχα.

Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα, την πρωτιά κατέχουν τα τελευταία χρόνια οι άνω των 55 ετών, με ποσοστά που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 30% των συνολικών θανόντων σε τροχαία, ως αποτέλεσμα συγκρούσεων αλλά και παρασύρσεις πεζών.

Πηγή: ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ