Πολιτική

Καύσωνας: Χτύπησε «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μετά την πρόταση Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα

Καύσωνας: Χτύπησε «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μετά την πρόταση Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χτύπησε «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να κηρυχθεί αργία η προσεχής Δευτέρα για τους εργαζόμενους καθώς είναι η ημέρα κορύφωσης του καύσωνα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Facebook, επεσήμανε ότι «τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα», και, ενδεχομένως, «να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία». Η πρόταση αυτή ήρθε έπειτα από επικοινωνία που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής στο ΑΠΘ , Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, μιλώντας στον Alpha 98,9, απηύθυνε έκκληση για τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων αλλά και του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι λογικό κάποιες υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα, πιθανώς και γενικότερα, να κλείσουν δύο μέρες και βλέπουμε. Καλό θα ήταν να παρθούν κάποια μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου επεσήμανε ότι εκτός από τη δυσφορία που θα προκαλέσει ο καύσωνας στον κόσμο, θα υπάρχει και επιβάρυνση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας «οπότε, φαντάζομαι ότι πρέπει να παρθούν μέτρα που θα απομειώσουν όσο το δυνατόν αυτή την επιβάρυνση» είπε ο καθηγητής Πλειώνης.

Στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση έσπευσε να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «λαϊκισμό και γραφικότητα». Συγκεκριμένα, κυβερνητικά στελέχη διερωτήθηκαν: «Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι». Ωστόσο, μετά τις ειρωνείες, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει πως θα ανακοινωθούν έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους

Ηλιόπουλος:  Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι όλοι εργάζονται κάτω από κλιματιστικό»

Για επικίνδυνη υπεροψία της κυβέρνησης, που έσπευσε να λοιδορήσει τις προτάσεις Τσίπρα και επιστημόνων, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Η υπεροψία τους, που αντιμετωπίζει κάθε πρόταση και κριτική με πνεύμα διχασμού και ευτελισμού της, σε συνδυασμό με την ενδημική ανικανότητά τους, είναι επικίνδυνο μείγμα για την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος στηλιτεύοντας τη στάση της κυβέρνησης, που έσπευσε χθες να λοιδορήσει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και των επιστημόνων για την προστασία των εργαζομένων αλλά και του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας από το ακραίο κύμα καύσωνα.

«Δεν προκαλεί ωστόσο καμία έκπληξη ότι ο κ. Μητσοτάκης, που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία, ειρωνεύεται τη δυνατότητα έκτακτων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους από τη θερμική καταπόνηση» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε δήλωσή του, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπενθυμίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε μέτρα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και η κυβέρνηση απάντησε με σαρκασμούς. «Προτείναμε να ενισχύσουν το ΕΣΥ και απάντησαν ότι είμαστε λαϊκιστές. Προτείναμε να στηρίξουν και να ενισχύσουν τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους και μας μίλησαν για λεφτόδεντρα. Όταν όμως ήρθαν το δεύτερο και το τρίτο φονικό κύμα της πανδημίας, έφταιγαν οι πολίτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε προτάσεις!», αναφέρει.

«Τώρα, μετά από επικοινωνία με επιστήμονες που προειδοποιούν, προτείνουμε μερικά απλά και ρεαλιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Για τους εργαζόμενους, για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος» σημειώνει. «Και απαντούν πάλι με ειρωνείες και σαρκασμό. «Δεν ακούνε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους ειδικούς» υπογραμμίζει.

«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά με το όχημά τους και εργάζονται κάτω από κλιματιστικό. Δεν χωρά στο μυαλό του ότι πολλά Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν κλιματισμό και πολλοί άνθρωποι εργάζονται εκτός γραφείου στους 45 βαθμούς» σημειώνει με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X