Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μαύρη τρύπα που όσα χρήματα κι΄ αν ρίξεις χάνονται

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αγοράσει εκατομμύρια εμβόλια και σύριγγες που θα μπορούσαν να καλύψουν όλα τα Βαλκάνια» και πρόσθεσε πως γενικά «δεν υπήρξε κανένας συντονισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και δρούσαν ομαδούλες».

Με τη φράση αυτή η πρώην υφυπουργός Υγείας την περίοδο 2013, Φωτεινή Σκοπούλη, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της αγοράς εκατομμυρίων εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ πριν από το 2012, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά το χρόνο της αγοράς των εμβολίων.

Η κ. Σκοπούλη, η οποία προέρχεται από το χώρο της ΔΗΜΑΡ, πήγε οικειοθελώς στην Επιτροπή. Στη μακροσκελέστατη τοποθέτησή της, περιγράφοντας με την ιδιότητα της γιατρού, χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ «μαύρη τρύπα στην οποία όσα χρήματα κι αν ρίξεις, χάνονται» και κατήγγειλε ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με την πολιτική ηγεσία έγινε ένας στενός κορσές που οδήγησε σε αναποτελεσματικότητα της δράσης του και χρησιμοποιήθηκε για πολιτικάντικα οφέλη και όχι σαφή για τη δημόσια υγεία». «Το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει πολιτική. Τίποτα άλλο» σημείωσε η κ. Σκοπούλη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «είναι δύσκολο να αποδειχτεί το οποιοδήποτε σκάνδαλο. Και αυτό γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ φτιάχτηκε έτσι που να μην είναι εύκολο να αποδειχτεί τίποτα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ