Οικονομία

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά τις αποφάσεις των BoJ και Fed

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά τις αποφάσεις των BoJ και Fed
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα, Πέμπτη 19.09.2019, οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) να διατηρήσει αμετάβλητη την ιδιαίτερα χαλαρή πολιτική της στον απόηχο της χθεσινής κίνησης της αμερικανικής Federal Reserve να μειώσει και πάλι τα επιτόκια της.

Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας ήταν αναμενόμενη, αν και η τράπεζα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγήσει βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος τα επιτόκια της στην επόμενη συνεδρίαση τον Οκτώβριο, επικαλούμενη την επιβράδυνση των μεγάλων οικονομιών λόγω “προστατευτικών κινήσεων” στο εμπόριο.

“Οι καθοδικοί κίνδυνοι φαίνεται να ενισχύονται”, προειδοποίησε.

Ειδικότερα, η τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο για τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις στο -0,1% και τον στόχο για τις αποδόσεις στο 10ετές κοντά στο μηδέν. Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τη δέσμευση της να κρατήσει τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020.

Τα «καυτά» ενοίκια ανεβάζουν την… μονιμότητα! Πού συμφέρει η αγορά με δάνειο

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Fed την Τετάρτη να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης για δεύτερη φορά τους τελευταίους δύο μήνες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η κεντρική τράπεζα έδειξε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υλοποιήσει άλλη μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων πριν το τέλος του έτους εάν διαπιστώσει επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% στις 22.044,45 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτη Shanghai Composite σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% και ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέα σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%, ενώ ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%. Οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία χάνουν 0,3% και 0,40% αντίστοιχα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X