Καίρος: Αλλάζει το σκηνικό και στην Ελλάδα, πρώτη ψυχρή εισβολή

Σύμφωνα και με την μακροπρόθεσμη πρόγνωση της ΕΜΥ, από το βράδυ της Δευτέρας η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει αισθητή πτώση σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα Τρίτη και Τετάρτη θα σημειωθεί, νωρίς το πρωί, παγετός, αφού οι θερμοκρασίες και κυμαίνονται αρκετά κάτω από το μηδέν στη βόρεια χώρα και κοντά στο μηδέν στην κεντρική.

Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ στα πεδινά θα πέφτει χιονόνερο.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για τη Δευτέρα η ΕΜΥ στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Επίσης αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και κυρίως βόρεια ορεινά.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Θα έχουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

  • Την Τρίτη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά, τα νότια και το Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από το απόγευμα, στα κεντρικά και βόρεια θα πέσει χιονόνερο κατά τόπους. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Βελτίωση θα έχουμε από το βράδυ σε Μακεδονία και Θράκη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ θα σχηματιστεί παγετός κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

  • Την Τετάρτη, στα ανατολικά και τα νότια – πλην της Μακεδονίας και της Θράκης – θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
    Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Παγετός θα σχηματιστεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ