Κοινωνία

Αρκουμανέας: 1 στα 4 κρούσματα είναι έως 17 ετών

Αρκουμανέας: 1 στα 4 κρούσματα είναι έως 17 ετών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα στα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού είναι ηλικίας έως 17 ετών σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

«Η χώρα μας πρώτη στην Ευρώπη, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, είχε κάνει τα rapid test», τόνισε, σημειώνοντας πως τα «αποτελέσματα στο τρίτο κύμα ήταν εξαιρετικά, περιορίζοντας τη διασπορά».

Για το άνοιγμα των σχολείων, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 προέταξε πως είναι σημαντικό ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα στα τεστ. «Με όλα αυτά τα τεστ που γίνονται, θα έχουμε και πολύ καλύτερη εικόνα και περιορισμό των θετικών», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Οι προβλέψεις για τα 10.000 κρούσματα δεν επιβεβαιώθηκαν»

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις για 10.000 κρούσματα, είπε ότι «έχουμε σημαντική μείωση των κρουσμάτων και πρόκειται για προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε 24% μείωση. Σε όλους τους δείκτες βλέπουμε μια αποκλιμάκωση, η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση», ενώ συμπλήρωσε πως «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σίγουρα τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες».

Επίσης, αναφερόμενος στον χάρτη του ECDC, ανέφερε ότι υπάρχει ύφεση και σε άλλες χώρες. «Η πανδημία έρχεται κατά κύματα και αποκλιμακώνεται. Και παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, είδαμε τον δείκτη θετικότητας να πέφτει στο 0,84», τόνισε, σημειώνοντας πως είναι στοιχεία για αυτή τη στιγμή.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει»

Ερωτηθείς για τα ποσοστά νόσησης ανά ηλικιακές ομάδες, εξήγησε πως «το 0-17 είναι περίπου ένα 20% με 25% των κρουσμάτων. Οι 20-60 είναι αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι και οι άνω των 60 οδηγούνται συνήθως σε βαριά νόσηση».

Και όπως ανέφερε, για να μπει ένα τέλος στην πανδημία, «πρέπει όλοι μαζί να εμβολιαστούμε για να μη μεταδίδεται και να μην μεταλλάσσεται ο ιός. Είχαμε την Α, τη Β, τη Δ. Ο ιός μεταλλάσσεται όταν βρίσκει έδαφος για να μπορέσει να διαδοθεί. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε», κατέληξε, προτάσσοντας πως «έχουμε βελτιωμένη εικόνα αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X