Κοινωνία

Euroferry Olympia: Ειδική ναυαγοσωστική ομάδα και η ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Euroferry Olympia: Ειδική ναυαγοσωστική ομάδα και η ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των αγνοουμένων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τεράστια επιχείρησης διάσωσης των 12 αγνοουμένων στο πλοίο «Euroferry Olympia», που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02) ανοικτά της Κέρκυρας.

Όπως είναι γνωστό, μεταξύ των 12 ατόμων που αγνοούνται, βρίσκονται και τρεις Έλληνες ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιές, για τις οποίες γίνονται προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκονται 9 από τους διασωθέντες ενώ ο Βούλγαρος που διασώθηκε την Παρασκευή, νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Οι υπόλοιποι διασωθέντες βρίσκονται σε ξενοδοχεία του νησιού.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι άνδρες του Λιμενικού έχουν περισυλλέξει 280 άτομα από αυτά που επέβαιναν στο πλοίο ενώ αναζητούνται 12 άτομα, εκ των οποίων τρεις είναι Έλληνες, επτά Βούλγαροι, ένας Τούρκος κι ένας Λιθουανός.

Όλοι τους είναι οδηγοί φορτηγών.

Λόγω του ότι η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη, στις έρευνες συνδράμει και ειδική ναυαγοσωστική ομάδα του Λιμενικού αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι περιμένουν να κοπάσει κάπως η φωτιά για να επιχειρήσουν πάνω στο πλοίο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ότι ήδη εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα βρίσκεται στην περιοχή και πρόσθεσε πως αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση, με συνεργασία της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των αρμόδιων αρχών, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων και των υδάτων και να αποφευχθεί οποιαδήποτε θαλάσσια ρύπανση.

Επιπλέον δήλωσε ότι κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X