Κοινωνία

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί οι κάτοικοι δεν πήραν μήνυμα από το 112;

Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Σχίνου, όμως οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έλαβαν ποτέ μήνυμα στα κινητά τους από το 112 για την μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, πάντως, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, δεν χρειάστηκε να αποσταλεί sms από το 112 καθώς η φωτιά δεν έφτασε σε σπίτια που κατοικούνταν.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, ένα μήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να δημιουργήσει και πανικό. Εάν εξασφαλιστεί με άλλο τρόπο η ενημέρωση των πολιτών και η εκκένωση των οικισμών, δεν χρειάζεται sms από το 112, είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Φωτιά στην Κορινθία: Μαίνεται η πυρκαγιά στον Σχίνο – Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια και οι καπνοί έφτασαν ως την Αττική!

Η εκκένωση των οικισμών όπως είπε έγινε για προληπτικούς λόγους πολύ πριν φτάσει στους οικισμούς η πυρκαγιά και γι’ αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο να ενημερωθούν με μήνυμα οι κάτοικοι.

Όπως είπε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, κάποιο μήνυμα που θα σταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να σταλεί με μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πανικός.

Ολες οι Ειδήσεις