Κοινωνία

Κακοκαιρία: Έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας, πού είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες

Κακοκαιρία: Έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας, πού είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, στην οποία αναφέρεται πως τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό, την Αττική Οδό και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, αναφέρεται πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 18.00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Περαιτέρω, από την 18:00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

Ακόμη, από την 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Υπενθυμίζεται οτι σχετικό μήνυμα για τη σφοδρή χιονόπτωση που αναμένεται την Κυριακή (5/2), ανάρτησε στο Twitter και η Αττική Οδός. «ΠΡΟΣΟΧΗ ! Αύριο Κυριακή 05/02 προβλέπεται ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες», αναφέρει το μήνυμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X