Κοινωνία

Κρήτη: «Μεγαλύτερος σεισμός απ’ ότι περιμέναμε! Έχουμε να κάνουμε με κάτι παράλογο» – Οι επιστήμονες προειδοποιούν

Ο σεισμός στην Κρήτη ανησυχεί τους ειδικούς...

Για τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη μίλησαν επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν λόγο για κάτι «παράλογο».

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είπε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα βρίσκονται σε εξέλιξη, Έχουμε να κάνουμε με κάτι παράλογο, έχουμε μεγαλύτερο σεισμό από ό,τι περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά και έστειλε μήνυμα στον κόσμο: «Να παραμείνουν έξω, κυρίως από τα παλιά σπίτια. Τα σχολεία να διακόψουν τα μαθήματά τους, τουλάχιστον για σήμερα».

Σεισμός στην Κρήτη: Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον άνδρα που βρέθηκε νεκρός

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «Δεν έχουμε αρκετές ζημιές, ούτε επιπτώσεις στους κατοίκους. Δεν έχουμε καταρρεύσεις κτηρίων, μόνο ρωγμές», ενώ πρόσθεσε: «Ήταν πολύ μεγάλη σεισμική δόνηση. Τα ξενοδοχεία έκαναν τις διαδικασίες εκκένωσης. Όλα θα πάνε καλά».

Για τον σεισμό στην Κρήτη μίλησε και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης» είπε ο Γ.Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως στις 21 Ιουλίου είχε συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν».

Πρόκειται αναμφίβολα για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο.

«Θα έχουμε και μετασεισμούς. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα» κατέληξε.

Στην Κρήτη ο Στυλιανίδης

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνει, εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.

Ολες οι Ειδήσεις