Κοινωνία

Με συνοδεία ΜΑΤ η πανεπιστημιακή αστυνομία στου Ζωγράφου-Η πρώτη αντίδραση των φοιτητών

Με συνοδεία ΜΑΤ η πανεπιστημιακή αστυνομία στου Ζωγράφου-Η πρώτη αντίδραση των φοιτητών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου έφτασαν υπό τη συνοδεία των ΜΑΤ οι πρώτες δυνάμεις της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ή αλλιώς Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να τοποθετήσει απόψε τις ομάδες της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για τις αρχές του Οκτωβρίου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 19.00.

Οι φοιτητές, στη συνέχεια, παρατάχθηκαν μπροστά από την κεντρική είσοδο του Campus, εμποδίζοντας την είσοδο στις αστυνομικές δυνάμεις.
Ζωγράφου, πανεπιστημιακή αστυνομία, φοιτητές, συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οι αστυνομικοί, που αποτελούν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε καθήκοντα, φορούν στολές πράσινο και μπλε χρώμα και πράσινα καπέλα. Φέρουν χειροπέδες και γκλοπ.

Φοιτητικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη (6/9), στις 8 το πρωί, στο ίδιο σημείο.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Ζωγράφου, πανεπιστημιακή αστυνομία, φοιτητές, συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή (2/9) στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

zogragou_3.jpg

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X