Κοινωνία

Νωρίτερα θα δοθούν οι αυξήσεις των συντάξεων (βίντεο)

Νωρίτερα θα δοθούν οι αυξήσεις των συντάξεων (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νωρίτερα αναμένεται να καταβληθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις. Την επίσπευση εξετάζει η κυβέρνηση και στόχος είναι  να πληρωθούν – τελικά – με τις συντάξεις Ιανουαρίου δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τεχνικά, επόμενος στόχος είναι οι αυξήσεις να πληρωθούν με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, στα τέλη Ιανουαρίου (οι συντάξεις προπληρώνονται).

Υπενθυμίζεται πως το βασικό σενάριο τους προηγούμενους μήνες προέβλεπε ότι οι αυξήσεις θα πληρωθούν το πρώτο 3μηνο του 2023, αφού πρώτα οριστικοποιηθεί εντός Μαρτίου το μέγεθος της ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ για το 2022.

Ωστόσο, καθώς ο ο πληθωρισμός τρέχει με μεγάλες ταχύτητες και «ροκανίζει» τα εισοδήματα και των συνταξιούχων – οι περισσότεροι εκ των οποίων άλλωστε δεν έχουν άλλη διέξοδο αύξησης του εισοδήματός τους – επικρατεί εντός της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου η άποψη να έρθει νωρίτερα η αύξηση με «προσωρινά» στοιχεία και εκ των υστέρων να γίνει μια μικρή διόρθωση, αν κι εφόσον χρειαστεί.

Όπως είπε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας: «Θα δούμε πώς θα είναι οι εκτιμήσεις προϋπολογισμού τις επόμενες 2 εβδομάδες και στη βάση αυτών πιθανότατα θα προκύψουν οι αυξήσεις του 2023».

Το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου θα υπάρχει στο τραπέζι ο πληθωρισμός Οκτωβρίου, ενώ εντός Νοεμβρίου και έως τις 20 Νοεμβρίου θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή και το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X