Επιλογές

Οφειλές: Βαθιά ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους! Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Να επανυπολογιστούν οι οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών προς τα Ταμεία, με βάση το νέο σύστημα και τις ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται στο νόμο Κατρούγκαλου.

Αυτό σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής.

Πώς θα έρθει η βοήθεια για τις οφειλές

Τα κλιμάκια των θεσμών εμφανίζονται θετικά σε αυτή την προοπτική που θα οδηγήσει σε μείωση των οφειλών.

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι οι οφειλόμενες εισφορές θα υπολογιστούν στο 20% του πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος.

Στη δέσμη μέτρων που συζητήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής προβλέπεται επίσης η ρύθμιση των 120 δόσεων για όλους, η παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού, η αύξηση του ακατάσχετου ορίου οφειλών για αγρότες στις 10.000 ευρώ και η επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Θα πρέπει να τονιστεί εντούτοις πως σε κάθε περίσταση ο υπολογισμός αφορά τις εισφορές όπως ορίζονται στον νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή στο 20% του εισοδήματος και όχι τις νέες μειωμένες εισφορές του 13,3% που αναμένεται να ισχύσουν για κύρια ασφάλιση σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα από το νέο έτος.

Φορολοταρία: Εδώ το καλό… χιλιάρικο! Απόψε η κλήρωση

Μάλιστα οι οφειλέτες θα πρέπει να εγκαταλείπουν τις ρυθμίσεις που ήδη έχουν ενταχθεί καθώς μια τέτοια συμπεριφορά θα τους βγάλει εκτός οποιασδήποτε μελλοντικής ευνοϊκότερης διάταξης.

Ολες οι Ειδήσεις