Κοινωνία

Ποιμενικό Έβρου: Πρόστιμο σε 92χρονη ανεμβολίαστη

Ποιμενικό Έβρου: Πρόστιμο σε 92χρονη ανεμβολίαστη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έβρος: Η γιαγιά-Μαριώ από το Ποιμενικό Έβρου καλείται να πληρώσει πρόστιμο 107,30 ευρώ, επειδή δεν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η υπερήλικας έλαβε το «ραβασάκι» της ΔΟΥ Ορεστιάδας προχθές αλλά δεν το άνοιξε, διότι δεν βλέπει καλά. Έτσι, τον φάκελο πήρε ο εγγονός της Δημήτρης Παναγιωτούδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντίκρισε τη βεβαίωση του προστίμου.

«Δεν είπα κάτι στη γιαγιά μου. Απλά ανέφερα ότι είναι κάτι… χαρτιά. Αν της έλεγα ότι θα πληρώσει 107,30 ευρώ επειδή δεν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ ο πλησιέστερος γείτονάς της μένει… 200 μέτρα παρακάτω, θα γινόταν ‘Τούρκος’!», είπε ο κ. Παναγιωτούδης.

Η κ. Μαρία Παναγιωτούδη είναι 92 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ποιμενικό, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» του βόρειου Έβρου. Πλέον, έχει 100 κάτοικους, με την πλειονότητα να είναι άνω των 70 ετών. «Ασχολείται μόνο με τα ζωντανά της και τον κήπο της. Μένει μόνη της και απλά ερχόμαστε οι συγγενείς να τη δούμε και να της φέρουμε διάφορα ψώνια από την Ορεστιάδα που απέχει 16 χιλιόμετρα. Δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο. Κοιτάει απλά τη δουλειά της», πρόσθεσε ο εγγονός.

Ερωτηθείς αν θα καταβάλει το πρόστιμο των 107,30 ευρώ, απάντησε αρνητικά. «Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει το πρόστιμο. Η γιαγιά έχει φτάσει τα 92. Καταρχάς, ακόμη δεν το γνωρίζει. Αλλά ούτε ως οικογένεια θα πληρώσουμε το πρόστιμο. Ας έρθουν οι εφοριακοί να της πάρουν τα λεφτά», είπε ορθά-κοφτά. Όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν η αντίδρασή της αν το μάθαινε, είπε: «Θα τους έβριζε! Το ‘λέει’ η ψυχούλα της ακόμη. Δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στην εφορία και να κράξει έναν προς έναν τους υπαλλήλους».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X