Κοινωνία

«Ράπισμα» Καπραβέλου στην κυβέρνηση! Κάποιοι λένε «ό,τι κάναμε, κάναμε, ας μολυνθούν» (video)

«Ράπισμα» Καπραβέλου στην κυβέρνηση! Κάποιοι λένε «ό,τι κάναμε, κάναμε, ας μολυνθούν» (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με τρόπο συγκλονιστικό περιέγραψε την πολιτική επιλογή που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφήσει απροστάτευτα τα δύο ανεμβολίαστα πέμπτα του ελληνικού πληθυσμού, προκειμένου να «επιβραβεύσει» τα τρία πέμπτα των εμβολιασμένων χαλαρώνοντας τα περιοριστικά μέτρα, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

«Εμείς πιεζόμαστε πάρα πολύ στο σύστημα Υγείας, η εφημερία έκλεισε χτες με λιγότερες εισαγωγές όμως οι ΜΕΘ είναι στο 100%, η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Είμαστε σε φάση αύξησης και όχι σταθεροποίησης. Το σύστημα δεν έχει άλλες αντοχές. Η χαλάρωση δίνει λάθος μήνυμα … Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων … αυτοί πιέζουν το σύστημα Υγείας, όχι οι εμβολιασμένοι. Εκεί πρέπει να στραφεί η προσοχή της Πολιτείας, όχι στους εμβολιασμένους. Είναι λάθος μήνυμα. Και θυμίζω ότι 40 συμπολίτες μας πλήρως εμβολιασμένοι είναι αυτή την στιγμή διασωληνωμένοι. Μπορεί να αποτελούν μικρό κρίκο στη διασπορά, αλλά είναι και αυτοί κρίκος».

Μελανά χρώματα…

«Βλέπω τραγωδία των ανεμβολίαστων», προειδοποίησε, «μεγάλη πίεση και κατάρρευση του συστήματος Υγείας που δεν αντέχει άλλο πλέον. Δεν είναι μόνο ότι έρχονται πάρα πολλοί που ανθίστανται ακόμη και στις οδηγίες των γιατρών … είναι ότι δίνουμε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ στους ανεμβολίαστους σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Θα αρχίσουν πάλι οι αναβολές χειρουργείων εξωτερικών ιατρείων. Ήδη κλήθηκαν από το χειρουργικό τομέα να βοηθήσουν τις εφημερίες του νοσοκομείου. Μένει πίσω και η εκπαίδευση των γιατρών. Αποχωρούν ειδικευόμενοι για το εξωτερικό. Μειώνονται οι λίστες των χειρουργικών ειδικοτήτων. Τι χαρτί θα πάρουν όταν όλοι σε ένα νοσοκομείο βλέπουν ασθενείς από κορωνοϊό;».

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο διαρκούν τα αντισώματα; Πότε εμφανίζουν υψηλές τιμές όσοι κόλλησαν;

Για την Θεσσαλονίκη και το θέμα των παρελάσεων και του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ο κ. Καπραβέλλος ήταν σαφής: «Ξενυχτήσαμε σε μία ακόμη εφημερία. Ποτέ δεν ήμασταν εναντίον των εθνικών και θρησκευτικών γιορτών, της λιτανείας, είναι κάτι ευαίσθητο για όλη τη βόρεια Ελλάδα. Αλλά μας ανησυχεί ο συνωστισμός, που θα οδηγήσει σε έκρηξη εισαγωγών και διασωληνώσεων, που δεν αντέχουμε … Αν την τελευταία εβδομάδα η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι τέτοια που να μην έχουμε πού να βάλουμε τον διασωληνωμένο, είναι πασιφανές ότι μπορούν να γίνουν με απουσία κόσμου, συνωστισμών. Και η Εκκλησία πρέπει να σεβαστεί τον αγώνα που δίνουμε. Να γιορτάσει μεν, αλλά με λιγότερο κόσμο, με εμβολιασμένους, με προσοχή. Να μην θρηνήσουμε παραπάνω θύματα».

«Μαστίγωμα» στην κυβέρνηση

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «η θνητότητα στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία έχει αυξηθεί. Έρχονται πιο καθυστερημένοι, μένουν στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν έρχονται είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί αυτή η πάθηση, προσβάλλει όλα τα όργανα … και αργούν να φύγουν, γιατί ο πνεύμονας είναι πολύ κλειστός, έχει επεκταθεί πολύ η μόλυνση … σε προηγούμενες φάσεις είχαμε περιθώριο 5-10 ημερών να βελτιώσουμε το αναπνευστικό, τώρα δεν το έχουμε. Έρχονται σε βαρύτερη κατάσταση, παραμένουν πολύ περισσότερο χρόνο στις ΜΕΘ, κλείνουν οι ΜΕΘ σιγά-σιγά».

«Μου περνάει η ιδέα ότι υπάρχει μία στάση από κάποιους της Πολιτείας που λένε “ό,τι κάναμε, κάναμε, ό,τι μπορούσαμε, έχουμε ιδρώσει να πείσουμε, ας μολυνθούν», είπε ο κ. Καπραβέλος. «Δεν είναι σωστή αυτή η άποψη της φυσικής ανοσίας της αγέλης των ανεμβολίαστων, θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες. Στις εντατικές και τα νοσοκομεία δεν ξεχωρίζουμε ανθρώπους αν είναι εμβολιασμένοι ή δεν είναι, θα τους βοηθήσουμε. Με αποτέλεσμα η πίεση στο σύστημα Υγείας να είναι μεγάλη. Θέλουμε μέτρα πριν. Το λέμε εμείς από την εντατική, που κάθε μέρα χάνουμε αυτούς που βλέπετε. Η μάχη πρέπει να δοθεί εκτός, εκεί να στραφούμε».

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Καπραβέλος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X