Θέμα

Συγκλονίζει παθολόγος στο «Γεννηματάς»: «Έχουμε 100 νεκρούς γιατί περιμένουν μέρες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»

Συγκλονίζει παθολόγος στο «Γεννηματάς»: «Έχουμε 100 νεκρούς γιατί περιμένουν μέρες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ:Καμία αποκλιμάκωση στην εξέλιξη της πανδημίας και στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δεν βλέπει η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος Νοσοκομείου Γεννηματά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN, η γιατρός τόνισε πως χθες είχαμε 108 νεκρούς από τον κορονοϊό και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει εν μέρει και επειδή διασωληνώνονται ασθενείς και εκτός ΜΕΘ.

«Είμαστε δύο χρόνια σε πανδημία και η κυβέρνηση επιμένει να βαφτίζει το κρέας ψάρι. Δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουμε ζητήσει πολλές φορές οι υγειονομικοί για να μπορέσει κάπως να προβλεφθεί και να περιοριστεί κάπως η πανδημία», σημείωσε η κυρία Φιλίππα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στο Γ. Γεννηματάς είναι τραγική.

«Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παρουσιάζει πλήρη ανεπάρκεια ώστε να καλύψει βασικές ανάγκες και με αξιοπρέπεια τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών και των συγγενών τους», υπογράμμισε.

Η παθολόγος εξήγησε πως σε κάθε γενική εφημερία, τόσο στο Γ. Γεννηματάς όσο και στα μεγάλα νοσοκομεία σημειώνεται ρεκόρ συρροής ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στο τμήμα COVID-19, με τους τελευταίους ασθενείς να μην έχουν κρεβάτι και να αναγκάζονται να περιμένουν για πάρα πολλές ώρες στο ΤΕΠ.

«Τη στιγμή που εμείς ζητάμε εδώ και δύο χρόνια επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ο ιδιωτικός τομέας επιλέγει να πάρει τους πιο ελαφριά νοσούντες από αυτούς τους ασθενείς και τους υπόλοιπους τους αφήνουν να περιμένουν μέχρι να βρεθεί κρεβάτι», τόνισε η κυρία Φιλίππα.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, το φαινόμενο παραμονής διασωληνωμένων σε κοινούς θαλάμους είναι καθημερινό. Σύμφωνα με την ίδια, την τελευταία εβδομάδα στο Γ. Γεννηματάς ήταν περίπου 10 διασωληνωμένοι εκτός θαλάμου και κάποιοι από αυτούς περίμεναν αρκετές ημέρες.

«Αυτή τη στιμή υπάρχουν 117 ασθενείς σε αναμονή στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, οι 75 εκ των οποίων μπαίνουν στο τέταρτο 24ωρο παραμονής σε κοινό θάλαμο. Ο γηραιότερος, γεννημένος το 1969 περιμένει από τις 20 Δεκεμβρίου. Άρα γι’αυτό μετράμε 100 θανάτους ακόμα και σήμερα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας», κατέληξε η γιατρός..

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X