Θέμα

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Ακραίοι αρνητές καλούν σε ένοπλο αγώνα και απειλούν με αυτοδικία και εκτελέσεις(vid)

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Ακραίοι αρνητές καλούν σε ένοπλο αγώνα και απειλούν με αυτοδικία και εκτελέσεις(vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η δράση ομάδων αρνητών του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οργανωμένες ομάδες καλούν τους πολίτες σε ένοπλη εγρήγορση, υπογράφοντας «ιερές δηλώσεις» πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Όπως αποκαλύπτουν ντοκουμέντα που έχει στα χέρια του ο τηλεοπτικός σταθμός, οι ίδιοι απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις.

«Η πατριωτική συνείδηση και το Σύνταγμα μάς υποχρεώνουν να ενεργήσουμε με οποιοδήποτε μέσο αυτοδικώντας, ακόμα και εκτελώντας, τον κάθε έναν από εκείνους τους πολιτικούς ή οποιονδήποτε άλλον που το όνομά του θα εμπλακεί στην απόπειρα του εθνικού εγκλήματος της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία» αναφέρει μία από αυτές τις «ιερές δηλώσεις».

«Για όσο χρονικό διάστημα η χώρα μας απειλείται από εξωτερικό ή εσωτερικό εχθρό, τελεί υπό κατοχή. Όλοι οι Έλληνες διατηρούμε το δικαίωμά μας και παράλληλα την υποχρέωση σε βαρύ πολεμικό οπλισμό», αναφέρει άτομο σε βίντεο αρνητών.

«Σας αναφέρω ότι θα δράσω ένοπλα και δια της τακτικής που ανέφερα. Θα πυροβολήσω όποιον προσπαθήσει να εισβάλει στη χώρα μας», αναφέρεται ακόμα στην «ιερή δήλωση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους υποστηρικτές του ατόμου αυτού που καλεί σε ξεσηκωμό, είχε αναρτήσει στο παρελθόν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα στο οποίο επιδείκνυε στρατιωτικού τύπου μαχαίρια που είχε στην κατοχή του. Επιπλέον, σε πρόσφατη ανάρτησή του στοχοποιεί και εισαγγελείς.

«Ας τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να έρθει εναντίον πολίτη που έχει καταθέσει το τρέχον χαρτί και δεν το έχει καταπατήσει, και τα λέμε», αναφέρει ο ίδιος αυτός άνθρωπος.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, είναι ο τελευταίος πολιτικός που έχει απειληθεί, σύμφωνα με ντοκουμέντο που έχει στην κατοχή της η ΕΡΤ. Το κείμενο φέρει ημερομηνία την 10η Δεκεμβρίου του 2021.

Μεταξύ άλλων, το έγγραφο αναφέρει: «Εφαρμόζοντας το άρθρο 120 του Συντάγματος και δρώντας αστραπιαία και με οποιοδήποτε μέσο εναντίον σας, ακόμα και με εκείνο της αυτοδικίας έως και της εκτέλεσης, εάν δεν ξεκινήσετε άμεσα και σε εύλογο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες απεγκατάστασης των λαθρομεταναστών από την περιοχή».

Το εν λόγω έγγραφο κατατέθηκε στο Δημαρχείο και παρελήφθη από αντιδήμαρχο που το πρωτοκόλλησε, ενώ ενήμερες είναι και οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές.

Στο μεταξύ αστυνομική πηγή σχολιάζει: «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτοι και αυτό προκαλεί ανησυχία. Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε περίπου 15 ομαδάρχες τους, οι οποίοι δυνητικά θα μπορούσαν να παρασύρουν μέλη τους σε επιθέσεις».

Στις έρευνες για τη χαρτογράφηση των επικίνδυνων πυρήνων των αρνητών συμμετέχουν η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X