Κοινωνικό μέρισμα: Νέα αλλαγή σήμερα!

κοινωνικό μέρισμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Μία ακόμη αλλαγή θα γίνει στην αίτηση στο σύστημα koinonikomerisma.gr για το κοινωνικό μέρισμα. Και θα αφορά όσους από λάθος δεν εμφανίζονται παιδιά που γεννήθηκαν και πρίν το 2017.

Τις διευκρινίσεις έδωσε ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καρέλλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν υποβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις και έχουν εγκριθεί πάνω από 1 εκατομμύριο. Έχουν απορριφθεί 500.000… Αυτό ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας υπενθυμίζοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου.

Πότε θα πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα

Ο κ. Καρέλλας ενημέρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η πληρωμή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου ενώ όπως πρόσθεσε επιχειρείται να γίνει αυτόματη πληρωμή του μερίσματος για ΑΜΕΑ.

Η «ακτινογραφία» του κοινωνικού μερίσματος! Τι αλλάζει;

Επιπλέον ανέφερε ότι το 15% των αιτήσεων που είναι σε εκκρεμότητα είναι έτοιμες για έγκριση δηλαδή κοντά στις 70.000 αιτήσεις. Ο σχεδιασμός για το κοινωνικό μέρισμα είναι για 1.300.000 νοικοκυριά.

Έγιναν οι αλλαγές για τους φιλοξενούμενους θανόντος, ή τις χήρες, τα παιδιά μέσα στο 2017 καθώς και την ταυτοποίηση ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα ενώ όπως εξήγησε ότι όταν από λάθος δεν δηλώθηκαν παιδιά πριν το 2016 να δηλωθούν και αυτά. Ο κ. Καρέλλας πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν οι ανασφάλιστοι ΑΜΕΑ για να τους πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ