Πολιτική

«Κόλαφος» ο Χαρίτσης! Η κριτική στην κυβέρνηση για τα περιστατικά βίας

«Κόλαφος» ο Χαρίτσης! Η κριτική στην κυβέρνηση για τα περιστατικά βίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Σαφή ένδειξη αποσταθεροποίησης και απώλειας του πολιτικού ελέγχου» εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτήρισε το γεγονός ότι «καταφεύγει στη βία και στη λογική της καταστολής σε όλα τα πεδία και επίπεδα» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Kontra News 10», στο Kontra Channel, χθες το βράδυ, άσκησε σκληρή κριτική στην ΝΔ για όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καταγγέλλοντας τα «περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας» τόσο στην περίπτωση της ΑΣΟΕΕ, όσο και στη Λέσβο και τη Χίο.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοΐδης προωθούσαν μια εικόνα εμπέδωσης της ασφάλειας. Ωστόσο, τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά προκύπτουν από την ιδεοληπτική αντίληψη της κυβέρνησης για το πώς συνδέεται η ασφάλεια με την αστυνομοκρατία και την καταστολή», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης και δήλωσε: «Όταν η επικοινωνία συγκρούεται με την πραγματικότητα, το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέρ της πραγματικότητας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου καταλόγισε την «αποκλειστική ευθύνη» στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά για τα τεκταινόμενα στα νησιά, τονίζοντας πως το προσφυγικό «δεν λύνεται ούτε με θεσμικές αυθαιρεσίες, όπως η προσπάθεια επίταξης εκτάσεων και ακινήτων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε με δυνάμεις καταστολής, που οδηγούν στις σκηνές πρωτοφανούς βίας». «Μεσοβέζικες λύσεις και υπεκφυγές δεν χωρούν. Πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά μας για να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες, να ανακληθεί η ΠΝΠ και να διακοπεί η κατασκευή των κλειστών κέντρων-φυλακών», πρόσθεσε, σημειώνοντας, μάλιστα, πως «επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνέβαιναν ποτέ αυτά».

«Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση υποτίμησε εξ’ αρχής το προσφυγικό, κάτι που σήμερα το πληρώνει όλη η ελληνική κοινωνία. Αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τη δέουσα σοβαρότητα η ΝΔ και τα κυβερνητικά στελέχη, εξυφαίνουν σενάρια συνωμοσίας περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων στα νησιά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά τους τέχνη κόσκινο στη Δεξιά», σχολίασε ο ίδιος.

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, καλώντας, πάντως, όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση. «Η βία δεν μπορεί να απαντηθεί με βία», είπε, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συζητήσει με την κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσεων, αρκεί αυτή να εγκαταλείψει την καταστροφική πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα».

Τέλος, κληθείς να σχολάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι με τις καταθέσεις των μαρτύρων «αποδομήθηκε πλήρως η λογική της σκευωρίας, και επιβεβαιώθηκε πλήρως η λογική του σκανδάλου, όπως και ο χρηματισμός πολιτικών προσώπων που στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία». Κατήγγειλε, δε, την «προσπάθεια της ΝΔ, βοηθούντων του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, για να μην προχωρήσει ομαλά η εξέταση των μαρτύρων», αλλά και «τα προσχώματα και τις εξωθεσμικές απόπειρες να συγκαλυφθεί η αλήθεια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X