Το «κόλπο γκρόσο» του Κυριάκου Μητσοτάκη για να επαναφέρει τη Ντόρα

Πολλά γράφονται για τις σχέσεις Κυριάκου-Ντόρας, αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται!

Θυμόσαστε πριν λίγο καιρό τον «κόφτη» που έβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη τότε που διατύπωσε μέσω της Καθημερινής της Κυριακής την απόφασή του να μην υπάρξει κανένας συγγενής του στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα.

Η «θυσία» της αδελφής του αφορούσε κυρίως το παρασκήνιο των πολιτικών ισορροπιών που παιζόταν και παίζετε στην ΝΔ – ένα παρασκήνιο που, πλην των άλλων,  έχει να κάνει με ομηρίες του παρελθόντος και απειλές από το μέλλον…

Πληροφορίες τότε τον εμφάνιζαν να πρόσφερε στην Ντόρα Μπακογιάννη θέσεις εκτός ενεργού πολιτικής σκηνής και εκτός Ελλάδος. Η Ντόρα ωστόσο δεν τις αποδέχθηκε και ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια βουλευτής[…]

Για τους παροικούντες την Πειραιώς είναι κοινό μυστικό ότι, σχεδόν δυο χρόνια μετά την εκλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ελέγχει ούτε το κόμμα του, ούτε τις πολιτικές του επιλογές.

Και επειδή η Ντόρα Μπακογιάννη σχεδιάζει την επιστροφή της στην πρώτη γραμμή της πολιτικής- μετά από ένα μεγάλο διάστημα «ημιαπασχόλησης», άσκησε πίεση στον Κυριάκο να βρει λύσει μετά την «αποπομπή» της.

Γι΄ αυτό το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την πόρτα του «L’ Abreuvoir» στο Κολωνάκι, για να βρει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και να του προτείνει να «αποστρατευθεί» (ο Μεϊμαράκης κατάλαβε τι παιζόταν και προσφέρθηκε αυτοβούλως) πολιτικά προς χάριν της ανανέωσης της ΝΔ, όπως η Ντόρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, προς τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά[…]!

Με αυτό τον τρόπο( το «κόλπο γκρόσο»)ανάγκασε τα κυβερνητικά στελέχη, να πουν οι ίδιοι, ότι η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες, (αυτό κατεξοχήν θα ισχύει για την Ντόρα) καθώς χρειάζεται η ιστορική γνώση και παρουσία όλων, ως πυξίδα του δεξιού- φιλελεύθερου προσανατολισμού του κόμματος.

Όσο για το αν η όλη υπόθεση σχετίζεται με τις μελλοντικές πολιτικές σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου με την ΝΔ και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μάλλον ήταν το τυρί στην… φάκα, έχω την εντύπωση!

Ας διαψευσθώ…

Ελένη Νιζάμη

Τα βρήκαν Μητσοτάκης-Μπακογιάννης για την Αθήνα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ