Το κόλπο grosso με το Mega

Την ώρα που το σχέδιο διάσωσης του Mega, το οποίο έχει επεξεργαστεί η  Grand Thornton έχει αξιολογηθεί και έχει γίνει αποδεκτό από τους μετόχους και από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, αποκαλύπτεται ένα μεγάλο κόλπο ή αν προτιμάτε μία πατέντα που γεννά χρήματα για τις τράπεζες και ίσως για τους μετόχους.

Η πατέντα είναι η εξής. Το κανάλι 19 μήνες εκπέμπει χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι τουλάχιστον ένα χρόνο (με εξαίρεση τα χρήματα που τους έδωσε ο ΙβάνΣαββίδης όταν είχε αποκτήσει το το 19% από την οικογένεια Μπόμπολα).

Προς κυβέρνηση: Ιδού το… Mega, ιδού και το πήδημα

Το ίδιο χρονικό διάστημα υπάρχουν έσοδα διαφημιστικά τα οποία αυγατίζουν τους δεσμευμένους λογαριασμούς και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχουν φτάσει στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή οι εργαζόμενοι απλήρωτοι εκπέμπουν πρόγραμμα, το οποίο φέρνει έσοδα, τα οποία θα καρπωθούν οι τράπεζες και ενδεχομένως οι μέτοχοι, αναλόγως με τη συμφωνία που θα γίνει και το ρόλο που θα παίξουν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί στη συμφωνία αυτή.

Και δυστυχώς κανείς δεν φιλοτιμείται να δώσει λύση γι΄ αυτούς τους εργαζόμενους, που κρατούν στη ζωή ένα κανάλι, χωρίς να πληρώνονται και παρότι αυτό παράγει έσοδα. Εξυπνο  και χυδαίο κόλπο δηλαδή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Τηλέτυπος, από το συνολικό ύψος οφειλής της, έχει καταβάλει 15 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και 30 εκατ ευρώ στους «φάκτορες» τους, τις θυγατρικές δηλαδή των τραπεζών, που προστατεύουν ένα δάνειο όταν καθίσταται «κόκκινο».

Στο μεταξύ μέσα στις προηγούμενες δύο τηλεοπτικές σεζόν από διαφημιστική απόδοση έχει συγκεντρώσει 55 εκατ. ευρώ- που είναι δεσμευμένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα- ενώ οι μέτοχοι του από τον Απρίλιο του 2016 έχουν προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίο κατά έξι εκατ. ευρώ.

Κι΄πάμε την υπόθεση στα άκρα, θα πούμε πως αν συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς σε κάποιο χρονικό διάστημα το κανάλι θα ξεχρεώσεις τις τράπεζες, οι μέτοχοι θα βρεθούν με το Mega στα χέρια τους και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πάρει ούτε ευρώ. Πρόκειται για ακραίο σενάριο, το οποίο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, αν δεν μεσολαβούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

 To Mega ξανά στο αέρα μετά τις τηλεοπτικές άδειες  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ