Το κόλπο της Apple με τα iPhone και οι διαμαρτυρίες των χρηστών

Κόλπο της Apple για να αυξήσει τις πωλήσεις ή επιβράδυνση της λειτουργίας του iPhone εξαιτίας της μπαταρίας.

Η εταιρεία υποστηρίζει το δεύτερο, χρήστες πιστεύουν ότι σκοπίμως η Apple κάνει πιο αργά τα μοντέλα της ώστε να ωθήσει του χρήστες να αγοράσουν τα νέα,

Πάντως, αν έχετε παρατηρήσει ότι τα iPhone σας τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο «αργά», δεν κάνετε λάθος. Το παραδέχτηκε η Apple, η οποία ανακοίνωσε πως από πέρσι έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει τις συσκευές να λειτουργούν πιο αργά από το συνηθισμένο τους, με σκοπό προστατευτεί η μπαταρία λιθίου όσο περνούν τα χρόνια.

Οσο οι μπαταρίες παλιώνουν, μειώνεται ο χρόνος «ζωής» κάθε φόρτισης, έτσι τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν χειρότερα προβλήματα όταν η μπαταρία είναι χαμηλή ή το περιβάλλον κρύο.

Οταν η μπαταρία «γερνάει», το τηλέφωνο μπορεί να έχει πρόβλημα λειτουργίας, ή ακόμα και να κλείσει, όπως συνέβη πέρσι στα iPhone 6 και 6S. Οι επεξεργαστές σε αυτές τις συσκευές ήθελαν να πιάσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως οι μπαταρίες τους δεν μπορούσαν να το αντέξουν και έτσι… έκλειναν.

Apple
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους», είπε εκπρόσωπος της Apple.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή πολλών χρηστών που διαμαρτύρονται ότι οι συσκευές τους… μυστηριωδώς γίνονται πιο αργές την περίοδο που η Apple δημοσιεύει τα νέα της μοντέλα.Με αυτό το πρόσχημα, διάφοροι κατηγορούν την εταιρεία ότι σκοπίμως κάνει πιο αργά τα μοντέλα της ώστε να ωθήσει του χρήστες να αγοράσουν τα νέα.

Πέφτουν βροχή οι αγωγές εναντίον της Apple! «Μας εξαπάτησαν»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ