Κοινωνία

Κόνιτσα: Ο Δήμαρχος θέλει να επανατοποθετήσει το άγαλμα της βασίλισσας Φρειδερίκης

Κόνιτσα: Ο Δήμαρχος θέλει να επανατοποθετήσει το άγαλμα της βασίλισσας Φρειδερίκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Εξάρχου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Ήπειρος TV1, θέλει να επανατοποθετήσει το άγαλμα της Φρειδερίκης στην Κόνιτσα

Ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τους Μπολσεβίκους που «δεν κατέστρεψαν κανένα άγαλμα στην Ρωσία», αλλά και τα κρεματόρια της Γερμανίας, που σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό.

«Θα πρέπει να αναδείξουμε ό,τι έχει σχέση με την ιστορία μας. Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «έχουμε το άγαλμα της βασιλίσσης Φρειδερίκης, ένα ιστορικό άγαλμα για την τοποθέτηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό»!

Ο ίδιος θεωρεί ότι το άγαλμα πρέπει να τοποθετηθεί και δεσμεύτηκε πως θα το φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Σκοταδισμός και οπισθοδρομικότητα

Η πρόθεση του δημάρχου Κόνιτσας Νίκου Εξάρχου να επανατοποθετήσει το άγαλμα της Φρειδερίκης σε δημόσιο χώρο προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, η οποία κάνει λόγο για «σκοταδισμό» και «οπισθοδρομικότητα».

Επίσης, κατηγορεί τον δήμαρχο ότι «ικανοποιεί αιτήματα φιλοβασιλικών κύκλων και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη σε πανελλαδικό επίπεδο».

«Όσο και αν κάποιοι σήμερα προσπαθούν να αναθεωρήσουν την ιστορία, να αγιοποιήσουν και να τιμήσουν τους δυνάστες του ελληνικού λαού, προσβεβλημένοι από ιδεολογική τυφλότητα και μονομέρεια, ας μην ξεχνούν πως ο λαός μας έχει απαντήσει με σαφήνεια στα ιστορικά ερωτήματα που του τέθηκαν. Με το Δημοψήφισμα του 1974, το 69.18% των πολιτών έστειλε τον εγκάθετο θεσμό της Βασιλείας στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, εξασφαλίζοντας μια συντριπτική νίκη υπέρ της Δημοκρατίας» τονίζει η κα Τζούφη.

Προσθέτει δε ότι η Κόνιτσα είναι μια περιοχή που «έχει ταλαιπωρηθεί από τις ακροδεξιές πολιτικές και το φανατισμό από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι τις μέρες μας». Και κλείνει την παρέμβασή της… θυμίζοντας στον δήμαρχο ότι «όταν ο ελληνικός λαός πολεμούσε στα παγωμένα βουνά ενάντια στον κατακτητή, η Φρειδερίκη μαζί με τη βασιλική οικογένεια απολάμβανε τον ζεστό ήλιο στην Αίγυπτο και στη Νότια Αφρική».

Πηγή: epiruspost.gr, typos-i.gr.

Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 27χρονο για τη δολοφονία του παππού του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X