Κόντρα Κοτζιά-Σκάι για τη συνέντευξη Ερντογάν και στη μέση το…Survivor

Ενα ακόμα κεφάλαιο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΚΑΙ άνοιξε με αφορμή τη συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν στο κανάλι.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε συμφωνήσει να δώσει πριν από την επίσκεψη στην Ελλάδα, συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ωστόσο υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του Ατζούν, ο οποίος είναι σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και συνεργάζεται με τον ΣΚΑΙ λόγω του reality show «Survivor».

Ο ΣΚΑΙ και κυρίως ο Αλέξης Παπαχελάς αισθανόμενος θιγμένος πέρασε στην αντεπίθεση και έκανε λόγο «συνωμοσιολογική ρητορική» του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας:

«Σενάρια δήθεν προ – συνεννοήσεων για την συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν περιέγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.  
Υιοθετώντας συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ , παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν».

Και βάζοντας το χεράκι του ο eretikos.gr σας ενημερώνει ότι από άλλες πηγές (εκτός Κοτζιά δηλαδή) σας λέει ότι ο υπουργός Εξωτερικών έχει δίκιο ως προς το σκέλος της αρχικής συμφωνίας για τη συνέντευξη. Κι΄ αυτό δεν είναι προς κακοφανισμό του αξιότιμου Αλέξη Παπαχελά ο οποίος, παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει κανείς για επιμέρους ζητήματα, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι είναι καλός δημοσιογράφος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ