Θέμα

Κορονοϊός: Έμφραγμα στο ΕΣΥ – Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική – Ένα κρεβάτι μόνο στο Αττικόν

Κορονοϊός: Έμφραγμα στο ΕΣΥ – Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική – Ένα κρεβάτι μόνο στο Αττικόν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν στον Ευαγγελισμό και οι 45 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid να είναι γεμάτες, ενώ το ίδιο συμβαίνει σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση και στο νοσοκομείο Σωτηρία

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία αναφοράς τις τελευταίες ώρες, με την πληρότητα να φθάνει πλέον το 100%, ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο φυσικά, που ήδη γίνεται λόγος για παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αν όχι για δυο.

Μια κλίνη παρέμενε μέχρι πρότινος κενή στο νοσοκομείο Αττικόν, γεγονός που δείχνει την πίεση στο ΕΣΥ.

Έκρηξη καταγράφεται και στις εισαγωγές, με πάνω από 300 μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ετσι σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για μεταφορά ασθενών από ΜΕΘ non Covid δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Οι πληροφορίες λένε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ενδεχομένως να ξεπεράσει και τους 400

Αυτή τη στιγμή οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων σήμερα Δευτέρα κάνουν λόγο για 1.100 κρούσματα, αλλά αυτό θα οφείλεται ότι χθες- λόγω Κυριακής- έγιναν πολύ λιγότερα τεστ.

Σημειώνεται πως την εβδομάδα που πέρασε αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, καθώς και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν εντός της τελευταίας εβδομάδας σε ποσοστό περίπου 12%, υψηλότερο από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε αναφέρει ότι το σύστημα υγείας “δοκιμάζεται” και έδωσε στοιχεία για τα άδεια κρεβάτια. Όπως είπε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Σωτηρία υπήρχε μόνο ένα κρεβάτι, το ίδιο και στον “Ευαγγελισμό”.

Στο “Αττικόν” η εφημερία ξεκίνησε χωρίς γενικές ΜΕΘ και με το 1/3 των κλινών κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι έκαναν λόγο για “επικίνδυνη” εφημερία.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας- όπως ανέφερε νωρίτερα το theToc- προβλέπει τώρα την ανάπτυξη κλινών Covid σε κοντινά νοσοκομεία εκτός Αττικής, κυρίως στη Χαλκίδα, στην Κόρινθο και στη Βοιωτία.

Εκεί θα νοσηλεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες, περιστατικά ασθενών με Covid που δεν χρήζουν εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μειωθεί η ροή ασθενών προς τα νοσοκομεία της Αθήνας και να μείνουν ελεύθερα όσο γίνεται περισσότερα κρεβάτια. Τα περιστατικά που χρήζουν ΜΕΘ θα κατευθύνονται κανονικά στην Αθήνα.

Παράλληλα, στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, προγραμματίζεται η μετατροπή 120 κλινών σε κλίνες Covid, γεγονός που καταδεικνύει πως οι εισαγωγές εξακολουθούν να είναι σε οριακό σημείο.

Σημειώνεται πως στην Αττική έχουν ήδη προστεθεί 30 κλίνες ΜΕΘ, ώστε τα νοσοκομεία να μπορέσουν να διαχειριστούν την πρωτόγνωρη πίεση από την έκρηξη των νοσηλειών και όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας θα αναπτυχτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα ακόμη σαράντα κρεβάτια ΜΕΘ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X