Θέμα

Κορονοϊός: Καταδίκασαν σε θάνατο τη δημοσιογράφο Χαρά Τζαναβάρα

Κορονοϊός: Καταδίκασαν σε θάνατο τη δημοσιογράφο Χαρά Τζαναβάρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι συγκλονιστική η καταγγελία του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για το θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα. Δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κανένας αν πέθανε εξαιτίας του κορονοϊού, όπως υπονοεί ο βουλευτής με την ανάρτηση-καταγγελία , η οποία τιτλοφορείται «Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό;» ή από την καρδιά της.

Αλλά κι΄αυτό να μην συμβαίνει η καταγγελία είναι συγκλονιστική γιατί αποκαλύπτει πως ουσιαστικά το σύστημα που ισχύει σήμερα για τον κορονοϊό την καταδίκασε σε θάνατο. Η αποκάλυψη προκαλεί σοκ γιατί δείχνει πως ο κάθε πολίτης με κάποιο σοβαρό νόσημα κινδυνεύει να πεθάνει σπίτι του χωρίς καμία ιατρική βοήθεια. Και αυτή σημαίνει ότι απαιτούνται αλλαγές. Και γρήγορα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Μήπως κάτι έχει σχεδιαστεί εντελώς λανθασμένα. Μήπως ο τρόμος για τον κορονοϊό καταδικάζει άλλους συμπολίτες. Μήπως κάποιοι ενδιαφέρονται να μην έχουν θανάτους από τον κορονοϊό, αλλά δεν τους νοιάζει για όσους χάσουν τη ζωή από άλλα νοσήματα, από καρδιά για παράδειγμα, παρότι θα μπορούσαν να σωθούν. Απαιτούνται τώρα απαντήσεις και μάλιστα πειστικές.

Ο Κρίτων Αρσένης στην ιστοσελίδα του στο fb ξεκινάει την καταγγελία του με το ερώτημα: «Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό;»

Και συνεχίζει με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το θάνατο της Χαράς Τζαναβάρα, που δείχνουν πως όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αν προστατευτούν μπορεί να γλιτώσουν από τον κορονοϊό και να πεθάνουν από την πάθηση που έχουν: «Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορονοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία».

Αλήθεια τώρα ποιος είναι υπεύθυνος για το θάνατο της Χαράς; Θα μας πείτε κύριε Κικίλια; Θα μας ενημερώσετε κύριε Μητσοτάκη. Ετσι για τη ρημάδα την αλήθεια.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X