Κοινωνία

Κορονοϊός: Οκτώ πράγματα που πρέπει να απολυμάνετε ΤΩΡΑ στο σπίτι σας!

Κορονοϊός: Οκτώ πράγματα που πρέπει να απολυμάνετε ΤΩΡΑ στο σπίτι σας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε όλο τον κόσμο και παρά το… μένουμε σπίτι, πρέπει να κάνουμε κι άλλες ενέργειες. Οι άνθρωποι συνήθως είναι πιο σχολαστικοί στο καθάρισμα κατά τη διάρκεια που ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση… αυτό συνήθως συμβαίνει από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο.

Αλλά με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού (COVID-19) αυτό αλλάζει γιατί σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ είναι σημαντικό να καθαρίζουμε κάθε επιφάνεια για να μειωθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον κορονοϊό είναι το καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Τα χέρια όμως δεν πρέπει να είναι τα μόνα που πλένονται και καθαρίζονται.

κορονοϊός

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κορονοϊός – Τα οκτώ… πρέπει στο σπίτι

1) Πόμολα: Χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν τεταρτοταγες αμμώνιο ή αραιωμένα διαλύματα οικιακής χλωρίνης και διαλύματα οινοπνεύματος με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

2) Κινητό τηλέφωνο: χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια που έχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε κινητό σας τηλέφωνο (τουλάχιστον αυτό συμβουλεύει η Apple.

3) Διακόπτες: Χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν τεταρτοταγες αμμώνιο ή αραιωμένα διαλύματα οικιακής χλωρίνης και διαλύματα οινοπνεύματος με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

4) Κλειδιά: Τοποθετήστε τα σε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε και έτοιμα!

Κοροναϊός: Μελέτη σοκ ανατρέπει τα δεδομένα για τα παιδιά και τα μωρά!

5) Πάγκοι κουζίνας: Καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας τακτικά μιας και εκεί ακουμπάμε πολλά πράγματα. Η χλωρίνη είναι ένα απορρυπαντικό που απολυμαίνει αρκετά καλά.

6) Πληκτρολόγια: Αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο, καθαρίστε το καλά και περάστε το με αντισηπτικά μαντιλάκια.

7) Τηλεκοντρόλ: Χρησιμοποιήστε βαμβάκι, μπατονέτες και οινόπνευμα.

8) Παιχνίδια και κουβέρτες: Αερίστε ή πλύντε πολύ καλά τις κουβέρτες και τα σεντόνια σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο να κάνετε και με τα πάνινα παιχνίδια. Αν τα παιχνίδια είναι πλαστικά περάστε τα με αντισηπτικά μαντιλάκια ή ψεκάστε τα με απολυμαντικό σπρέι και ξεπλύνετε πολύ καλά μετά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X