Θέμα

Κορονοϊός: Πρόβλεψη τρόμου και φρίκης για την Ελλάδα

Κορονοϊός: Πρόβλεψη τρόμου και φρίκης για την Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία πολύ δυσοίωνη πρόβλεψη που προκαλεί τρόμο και φρίκη έκανε για τον κορονοϊό ο Νικόλαος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Σύμφωνα με την εκτίμησή τις επόμενες ημέρες θα έχουμε χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

«Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει τίποτα. Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Σύψας στο Mega. Και πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες.»

Στη συνέχεια προχώρησε σε μία πολύ ανησυχητική διαπίστωση. «Ελπίζουμε να είναι τόσα τα κρούσματα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Για να προχωρήσει στη φρικτή επισήμανση ότι «ο αριθμός των θανάτων που θα έχουμε εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα Υγείας».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην Κίνα, σημειώνοντας ότι σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, είναι ένα «επιδημιολογικά και λοιμωξιολογικά επιτυχημένο παράδειγμα. Έλαβαν εξαιρετικά αυστηρά μέτρα και αυτή τη στιγμή έχουν ελάχιστα κρούσματα. Από πλευράς δημοκρατικών ηθών, δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα, να έχουμε πολίτες να συλλαμβάνονται με απόχη, και όλα αυτά που είδαμε στους δρόμους της Κίνας».

Τέλος, μιλώντας για το ενδεχόμενο του lockdown, ο Νικόλαος Σύψας ανέφερε ότι «πάνω στο τραπέζι της ομάδας εμπειρογνωμόνων, το οποίο συμβουλεύεται η πολιτική ηγεσία, υπάρχει και το lockdown. Όλα, όμως, επανεκτιμούνται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε μέρα μπορεί να φέρει νέα μέτρα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X