«Το κορυφαίο trade για το 2018 οι ελληνικές μετοχές»!

Χρηματιστήριο ευρωαγορές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Οι επενδυτές θα ήταν σοφότερο να παραμείνουν επενδεδυμένοι στις μετοχές της ΕΕ, παρά στις «υπερτιμημένες» αμερικάνικες μετοχές. Αυτό σημειώνει η Sommerville Advisory Markets, επενδυτική εταιρεία στο Δουβλίνο η οποία συνεργάζεται με την IG Markets και την Saxo Bank. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Sommerville, η Ελλάδα αποτελεί την επενδυτική ευκαιρία του 2018.

Βήμα – βήμα πώς θα βγάλουν οι εκτιμητές τις νέες αντικειμενικές αξίες!

Όπως επισημαίνει, το ευρώ «άφησε» του 2017 στο 1,20 έναντι του δολαρίου και αν και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα κερδίσει περαιτέρω έδαφος, η ίδια εκτιμά ότι θα δοκιμάσει χαμηλότερα επίπεδα φέτος και οι επενδυτές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε δύναμη του δολαρίου για να πουλήσουν τις αμερικανικές μετοχές.

Ελληνικές μετοχές η καλύτερη επενδυτική… ευκαιρία

Ένα επενδυτικό θέμα ωστόσο το οποίο έχει παρουσιάσει στους πελάτες της εδώ και κάποιους μήνες και που πιστεύει ότι μπορεί να ωφελήσει όσους θα ήθελαν να προσθέσουν λίγο ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους το 2018, είναι η Ελλάδα. Αν και η ελληνική αγορά αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη μεταβλητότητα φέτος, τελικά θα αποζημιώσει όλους όσους της «πίστεψαν». Έτσι η επενδυτική πρόταση για το 2018 είναι η αγορά ελληνικών μετοχών.

Οι ελληνικές μετοχές, όπως υπογραμμίζεται, έχουν αυξηθεί 40% το 2017 και 14% στο τέταρτο μόνο τρίμηνο και η άνοδος συνεχίζεται. «Εκτιμούμε ότι έχουν πολύ περιθώριο ανόδου ακόμα», σημειώνει η SAM. Η Ελλάδα βρίσκεται σε απελπιστική θέση εδώ και πολλά χρόνια και η χρηματιστηριακή της αγορά έχει καταρρεύσει. Αλλά τα πράγματα βελτιώνονται και η οικονομία πραγματοποιεί σιγά-σιγά στροφή. «Δεν αναμένουμε θαύματα, αλλά ότι η βελτίωση θα συνεχιστεί», τονίζει.

Αυτό είναι το ντιλ που «χτίζει» η ΔΕΗ στα Σκόπια

Η Ελλάδα, όπως προσθέτει, επιστρέφει στην αγορά ομολόγων και οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν μειωθεί δραματικά, οπότε η εμπιστοσύνη επιστρέφει. Η χώρα μπορεί τώρα να δανειστεί χρήματα για δύο χρόνια σε χαμηλότερα επιτόκια από τις ΗΠΑ.

«Αυτό το trade βρισκόταν στο ραντάρ μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κατά την άποψή μας ήταν καλύτερο να περιμένουμε και να επιβιβαστούμε στο τρένο όταν η αγορά ξεκινήσει να ανεβαίνει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Χαλαρώνει η λιτότητα!

Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το capital.gr, η ρητορική για την Ελλάδα αλλάζει και είναι πιθανό η σκληρή λιτότητα που επιβάλλεται να χαλαρώσει με τους νέους ηγέτες που υπάρχουν πλέον στην ευρωζώνη, όπως ο Macron. Και καθώς η Μέρκελ κέρδισε και πάλι τις εκλογές, δεν χρειάζεται να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Πάνω από 30% η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα!

«Ειδικά εάν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση καταρρεύσει το 2018 (θεωρούμε εξαιρετικά πιθανές τις πρόωρες εκλογές) και η χρηματιστηριακή της αγορά διορθώσει, αυτό θα ήταν το ιδανικό σημείο εισόδου», σημειώνει χαρακτηριστικά. «Διατηρείστε την Ελλάδα στα επενδυτικά σας ραντάρ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ