Κουκουλοφόροι έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα στους σταθμούς «Πευκάκια» και «Πετράλωνα»

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ στους σταθμούς του ΗΣΑΠ «Πευκάκια» και «Πετράλωνα» περίπου δέκα κουκουλοφόροι εισέβαλαν και προκάλεσαν φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα προτού φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμών των δραστών.

Το τελευταίο εξάμηνο έχουν σημειωθεί δεκάδες ανάλογα περιστατικά βανδαλισμών σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Τραμ στην Αθήνα.

Αν κάποιος νομίζει ότι αυτού του είδους οι βανδαλισμοί θα σταματήσουν εδώ αν δεν αλλάξει κάτι, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Οι επιθέσεις σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ τους τελευταίους μήνες από ομάδες μπαχαλάκηδων είναι μόνο το προοίμιο αυτού που θα επακολουθήσει. Στο στόχαστρο των ατόμων αυτών μπαίνουν κατά κύριο λόγο τα ακυρωτικά μηχανήματα και τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, άρα και οι μπάρες και ο λοιπός εξοπλισμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συνεχίσουν να είναι ο νούμερο 1 στόχος.

Η ελλιπής ασφάλεια στο δίκτυο του Μετρό είναι ένα πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο και οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών το γνωρίζουν αφού στο στόχαστρο συχνά μπαίνουν και οι ίδιοι. Παρόλα αυτά, οι διοικήσεις, μαζί με τη σημερινή κυβέρνηση εξακολουθούν να κάνουν τα στραβά μάτια. Λύσεις έχουν προταθεί, δηλώσεις κατά καιρούς έχουν γίνει αλλά στο τέλος τίποτα δεν αλλάζει.

Τελικά την φύλαξη και ασφάλεια των σταθμών του μετρό, που θα αναλάμβανε το αμέσως προσεχές διάστημα η Ελληνική Αστυνομία, όπως είχαν ανακοίνωσαν πριν κανένα μήνα οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Νίκος Τόσκας και Χρήστος Σπίρτζης, μετά τα συνεχιζόμενα κρούσματα βανδαλισμών στα ακυρωτικά μηχανήματα, έχει ξεκινήσεις;

Όπως είχαν ανακοινώσει ο, Νίκος Τόσκας και Χρήστος Σπίρτζης, 200 αστυνομικοί θα αναλάβουν την προστασία των εγκαταστάσεων και παράλληλα θα διασφαλίζουν ότι οι ελεγκτές θα κάνουν τη δουλειά τους. Παράλληλα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επανέλαβε ότι μεγάλα κυκλώματα λυμαίνονται το χώρο των μεταφορών, αναφέρθηκε ειδικότερα στην υπόθεση με τα πλαστά εισιτήρια, σημειώνοντας ότι συγκεκριμένα κυκλώματα πολεμούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ