Κουρουμπλής για ΝΔ: Η μιζέρια είναι κακό πράγμα

«Η μιζέρια είναι κακό πράγμα, στην πολιτική δεν βοηθάει να είσαι συνεχώς έτοιμος ανά πάσα στιγμή να λες όχι, ακόμη και για ένα καλό γεγονός», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», σχολιάζοντας την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα.

«Μέσα στα 6-7 χρόνια των δυσκολιών, που έζησε ο ελληνικός λαός, αρχίζει φαίνεται πως υπάρχει πια μια ελπίδα» είπε ο κ. Κουρουμπλής και διερωτήθηκε: «Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα;». «Αν θεωρεί η ΝΔ ότι έπρεπε να διανεμηθεί με καλύτερο τρόπο, να το πει. Αν έπρεπε να το πάρουν κάποιοι άλλοι […] Και η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκαν τώρα τη μεσαία τάξη. Έχουμε τον παραλογισμό να θεωρούμε ότι η μνήμη του λαού είναι μνήμη χρυσόψαρου» πρόσθεσε.

Ο υπουργός επισήμανε πως ο κρατικός μηχανισμός εισπράττει αυτά που πρέπει να εισπράξει, καθώς «έχουν ανοίξει πάρα πολλοί λογαριασμοί εκείνων που δεν πλήρωναν ποτέ, που είχαν μάθει με έναν τρόπο να μην πληρώνουν, έχουν ανοίξει πολλά ζητήματα που αφορούν πολλούς «καλούς» ανθρώπους».

Υπογράμμισε δε πως στην υπόθεση των Paradise Papers και σε αντίστοιχες υποθέσεις η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα», για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να επιβάλει κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης, «γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα νιτερέσο με όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές».

«Έρχονται και από αυτές τις πηγές αρκετά χρήματα και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι και στο πλαίσιο μηνυτήριας αναφοράς, που έκανε ο ίδιος ως βουλευτής για τα θαλασσοδάνεια, «παρότι υπάρχει μία δυσκαμψία στην ΤτΕ να κάνει τους ελέγχους, έχουν εντοπισθεί πολλά θαλασσοδάνεια από τους οικονομικούς εισαγγελείς».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς επισήμανε πως η εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, στον πρώτο γύρο για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα «έγινε με εξαιρετικά καλό πολιτικό πολιτισμό και δε θυμίζει την εποχή της διαμάχης Βενιζέλου- Παπανδρέου», ενώ για τη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία παρατήρησε πως «εντυπωσιάζονται όσοι δεν ξέρουν, καθώς συμμετοχή σε αυτόν τον χώρο πάντα υπήρχε, δεν είναι κάτι το ασύνηθες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ