Πολιτική

Κουτοπόνηρες απόπειρες να βγάλουν την «κουκούλα» από την Αικατερίνη Κελέση

Κουτοπόνηρες απόπειρες να βγάλουν την «κουκούλα» από την Αικατερίνη Κελέση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η μανία των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να βγάλουν την «κουκούλα» από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, όρια δεν γνωρίζει. Την ίδια απόπειρα με εξυπνακίστικο, ακόμα και προσβλητικό για τον μάρτυρα τρόπο, έκαναν και με την «Αικατερίνη Κελέση» οι Θάνος Πλεύρης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οι δύο βουλευτές, ενοχλημένοι, κατά πως φαίνεται, από τις απαντήσεις του προστατευόμενου μάρτυρα, γιατί τους χαλούσε τη σούπα  της σκευωρίας από τον Παπαγγελόπουλο, επιχείρησαν να φέρουν την κουβέντα στο θέμα του επωνύμου. Πιο αποκαλυπτική ήταν η στιχομυθία του Θάνου Πλεύρη με την «Αικατερίνη Κελέση».

Η εν λόγω στιχομυθία είχε ως εξής:

– Κελέση»: Στα παντελόνια που φοράω, σας λέω την αλήθεια.
-Θάνος Πλεύρης: Ε, όχι και παντελόνια. Φουστάνια…
-«Αικατερίνη Κελέση»: Με προσβάλλετε. Είμαι ο προστατευόμενος μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».
-Θάνος Πλεύρης: Εντάξει τότε, σας πιστεύω, και εγώ στα φουστάνια που φοράω!

Έτσι, λοιπόν, απάντησε η «Αικατερίνη Κελέση» στους ισχυρισμούς του Θάνου Πλεύρη πως η «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε ψέματα για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν αποδέκτες παράνομων πληρωμών της Novartis. Η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» έγινε στη ΓΑΔΑ και ολοκληρώθηκε σε περίπου δύο ώρες, καθώς η προστατευόμενη μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετιζόταν με την υπόθεση Novartis και παρέπεμψε στις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Κεγκέρογλου: Γνωρίζω την ταυτότητά σας, αλλά δεν θα την αποκαλύψω

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, είπε στην «Αικατερίνη Κελέση» ότι γνωρίζει την ταυτότητά της, αλλά δεν θα την αποκαλύψει Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε το εξής: «Η κ. Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε, όμως, ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας. Το ονοματεπώνυμό σας περιλαμβάνεται σε τρία έγγραφα: ένα του FBI, ένα εταιρικό έγγραφο και ένα έγγραφο που υπογράφει η ίδια η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και αναφέρει ότι γνωρίζατε εσείς, με το ονοματεπώνυμό σας, όλο το σχέδιο δωροδοκιών. Τα θέλετε τα έγγραφα να σας τα δώσω; Αν τα θέλετε, ρωτήστε τον νομικό σας σύμβουλο να σας τα δώσουμε».

Η προκαταρκτική επιτροπή θα συνεδριάσει, την Τετάρτη (26/02), με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ’ ιδίαν συνάντηση, που είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός, την Τρίτη (25/02), έκανε λόγο για μηδενική αξιοπιστία του Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X