Κρήτη: Εντοπίστηκε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης έχει εντοπίσει η ελληνική ακτοφυλακή στη διάρκεια επιχειρήσεων στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Το ρυμουλκό σκάφος ANDREAS εντοπίστηκε να μεταφέρει στα αμπάρια του 6.177,800 κιλά, συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ, κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Το σκάφος με σημαία Τανζανίας που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Λαττάκειας με προορισμό τη Μάλτα, ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα 6 μέλη του πληρώματος, συριακής υπηκοότητας, ενώ το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, όπου μετά από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής ότι μετέφερε 241 δέματα με ναρκωτικές ουσίες, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου. Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει το πλήρωμα, το ρυμουλκό θα πήγαινε στη Μάλτα για επισκευαστικές εργασίες, ενώ στις 30 Νοεμβρίου βρισκόταν στη Λευκωσία. Τα 6 μέλη του πληρώματος αναμένεται να οδηγηθούν τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία Πειραιά.

Η έρευνα στο ρυμουλκό για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης συνεχίζεται, ενώ διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του λιμενικού, με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ