Παρασκήνιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιους θέλει να διώξει από την κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιους θέλει να διώξει από την κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θαμπώνει  για την ώρα το σενάριο του ανασχηματισμού καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πάγκο. Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο λένε ότι παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός  θα ήθελε να ανανεώσει με πρόσωπα την κυβέρνηση του οι επιλογές είναι λίγες και ίσως …ανεπαρκείς  με αδιευκρίνιστο προφίλ.

Η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε να αντικαταστήσει πάση θυσία δύο πρόσωπα. Τον υπουργό ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Τον πρώτο γιατί δεν μπορεί να τον βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης , τον δεύτερο γιατί δεν τον αντέχουν οι συνεργάτες του . Και αν για την θέση του υπουργού υγείας έχει βρεθεί αντικαταστάτης -ο Άκης Σκέρτσος έχει κάνει ήδη αρκετές πρόβες για την θέση αυτή,- για το Ανάπτυξης οι επιλογές είναι λίγες.

Εκτός των άλλων τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να προσδώσει  ένα  κλίμα ανανέωσης στην κυβέρνηση με στελέχη σε στυλ Πιερακάκη.

Όπως λένε όμως ο πάγκος είναι περιορισμένος και πολύ δύσκολα θα βρουν στελέχη που θα κάνουν την διαφορά . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται μάλιστα ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να αξιοποιήσει βουλευτές του κόμματος του καθώς λίγο πολύ θεωρεί ότι οι περισσότεροι κινούνται με μικροκομματικά κριτήρια και με παλαιές  αντιλήψεις.

Οι περισσότεροι με λίγα λόγια δεν ανταποκρίνονται στο προφίλ των ανθρώπων με τους οποίους θέλει να συνεργαστεί ο πρωθυπουργός για να φτιάξει το δικό του κόμμα. Το ότι κάποιοι ηλικιακά είναι αρκετά νεότεροι από τον μέσο ορό του υπουργικού δεν λέει τίποτα στα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου τα οποία αναζητούν  την νέα γενιά του υπουργικού.

Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός σε ένα κόμμα που δεν του αρέσει , που δεν αντέχει τα στελέχη του και που αναζητά συνεργάτες από άλλους πολιτικούς χώρους όπως το ΚΙΝΑΛ ή το ΠΟΤΑΜΙ.

Αισθάνεται ξένος μέσα στο ίδιο του το κόμμα αφού θεωρεί ότι ο ίδιος είναι σκληρά νεοφιλελεύθερος  της δεξιάς και  δεν έχει  καμία σχέση με την  ΝΔ  του Κωνσταντίνου Καραμανλή…

Νέα σκληρά χτυπήματα Πολάκη σε Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X