Επιλογές

ΚΥΣΕΑ: Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός του Λιμενικού που αντικατέστησε

ΚΥΣΕΑ: Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός του Λιμενικού που αντικατέστησε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Αξιωματικοί του Λιμενικού εδώ και χρόνια μιλούσαν με δυσκολία για τις δυνατότητες του αρχηγού που τοποθετήθηκε το 2016 και από τότε παρέμεινε στη θέση του με παράταση θητείας και όταν πια δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα εκδόθηκε «φωτογραφικό» Προεδρικό Διάταγμα για να παραμείνει κι άλλο στη θέση του», σύμφωνα με το dikaiologitika.gr για την «αιφνιδιαστική αλλαγή» στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και του Σταμάτη Ράπτη.

«Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον έβλεπαν με θέρμη να συμμετέχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό για την εν γένει στάση του», σημειώνουν για να δικαιολογήσουν την αποπομπή του .

«Ο Σταμάτης Ράπτης φέρεται να έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες στο Λιμενικό, είχε οδηγήσει με την συμπεριφορά του αρκετούς ικανούς αξιωματικούς στην αποστρατεία και λειτουργούσε με αυταρχικό τρόπο.

Συνήθιζε, όπως λένε όσοι τον έβλεπαν στην υπηρεσία να δημιουργεί επιλεκτικά προβλήματα σε αξιωματικούς με αποτέλεσμα να μένουν στην άκρη σημαντικές υποθέσεις και άλλοτε να απομακρύνονται από σημαντικές θέσεις αξιωματικοί αφήνοντας σημαντικά πόστα χωρίς ενίσχυση και κατ’ επέκταση χωρίς αποτέλεσμα στο έργο του Σώματος», επισημαίνει από πληροφορίες του το dikaiologitika.gr.

Μεταναστευτικό

«Για το μεταναστευτικό , η αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος τον έβρισκε με «χαλαρή» διάθεση δείχνοντας ότι δεν επιθυμούσε να ασχολείται έντονα με θέματα τα οποία μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εικόνα του ή θα τον ανάγκαζαν να βρεθεί στο προσκήνιο.

Νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης

Ο Ράπτης προήχθη σε αντιναύαρχος και ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού τον Φεβρουάριο του 2016. Μετά τη λήξη της θητείας του, δυο χρόνια μετά , κατάφερε να πάρει παράταση για ένα ακόμη χρόνο. Έτσι, αφού πέρασε και αυτή η περίοδος, ξαφνικά με ΠΔ τον Ιανουάριο του 2019 ορίστηκε πως η θητεία του αρχηγού Λ.Σ. είναι διετής αλλά με την προσθήκη ότι «δύναται να παραταθεί μέχρι κι ένα επιπλέον έτος κάθε φορά και μέχρι τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λήξη της διετούς θητείας μετά από αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ».

Αυτή ήταν και η φωτογραφική διάταξη για να παραμείνει αρχηγός για έναν ακόμα χρόνο πέρα από την παράταση που είχε ήδη πάρει πριν εκδοθεί το απαραίτητο πια, Προεδρικό Διάταγμα», αναφέρει τέλος το dikaiologitika.gr.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Λίνα Μενδώνη: Τροχαίο ατύχημα για την υπουργό Πολιτισμού

Μαξίμου: Κενά υπουργικά έδρανα κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική

Γαλλία σε Τουρκία: Να αποφευχθεί κάθε πρωτοβουλία που θα έβλαπτε τη μάχη κατά του ISIS

ΕΚΑΒ: «Υπάρχουν ασθενοφόρα στα οποία ο κινητήρας λειτουργεί 24 ώρες»

ΚΕΘΕΑ: Καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X