Λ. Κονιόρδου: Ενίσχυση του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, σε ομιλία της το βράδυ του Σαββάτου στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων, στο θέατρο «Απόλλων», στον Πύργο, ανακοίνωσε την ολόπλευρη στήριξη και ενίσχυση από πλευράς πολιτείας του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Η υποστήριξη αφορά δύο σκέλη, όπως είπε η Λυδία Κονιόρδου, και εξήγησε: «Πρώτον από το 2018 αυξάνουμε κατά 25% την οικονομική επιχορήγηση προς το φεστιβάλ Ολυμπίας. Δεύτερον υπογράφουμε προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ίδιο το φεστιβάλ, με σκοπό τη διασφάλιση της λειτουργίας του και την περαιτέρω ανάπτυξή του».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αναγνωρίζουμε την πολυετή προσφορά όλων όσοι κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο και να φτάσουν μέχρι εδώ αυτό το θεσμό και είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν πάντα τόσο εύκολο», ενώ ανέφερε ότι «θα απαλλάξουμε το θεσμό από την ετήσια αγωνία της επιβίωσης και θα δώσουμε τη δυνατότητα στον καλλιτεχνικό διευθυντή, στους συνεργάτες του και στους εθελοντές να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους και για τη συνεχή ενδυνάμωση του φεστιβάλ σε όλα τα επίπεδα».

Η υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε το φεστιβάλ Ολυμπίας, ως «ένα κορυφαίο παράδειγμα για το τι μπορούμε να καταφέρουμε, όταν έχουμε όραμα και στόχους, που τους υπηρετούμε με συνέπεια, υπευθυνότητα και αφοσίωση».

Επίσης, τόνισε επίσης «αντιπροσωπεύει με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό στο ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο του κινηματογράφου για παιδιά και νέους» και ανέφερε ότι «είναι πολύτιμη η προσφορά του θεσμού στον κινηματογράφο, στην δημιουργικότητα και στην εκπαίδευση», εκφράζοντας ταυτόχρονα την πίστη της στα νέα παιδιά και την αισιοδοξία της για το μέλλον του κινηματογράφου.

Τέλος, με αφορμή τη διπλή βράβευση της κινηματογραφικής ομάδας του λυκείου των Κυθήρων, η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι «θα βοηθήσουμε και θα συμβάλλουμε, ώστε να φτιαχτεί ένας κινηματογράφος στα Κύθηρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ