Ειρήνη Λαγούδη : Θρίλερ με το μυστήριο μήνυμα, τον ψυχίατρο και τον υψηλόβαθμο αστυνομικό

Η δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη

Σύμφωνα με τα όσα είπε η δικηγόρος Τατιάνα Δουβαρά στην εκπομπή ΤΑΤΙΝΑ live, ο άνθρωπος που έγραψε το συγκεκριμένο μήνυμα στις 17 Ιανουαρίου «ήξερε στοιχεία, βλέπουμε να σκιαγραφεί τον χαρακτήρα της (Ειρήνης Λαγούδη). Δίνει και συμβολική ερμηνεία της πράξης της, γιατί βρέθηκε στο πίσω κάθισμα κτλ. Νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν τυπικό σχολιασμό των δεδομένων».

Τι αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα

«Πω πω. Κουραστικό καταντάει. Τελικά πιστεύω ότι αυτοκτόνησε και αφού αυτοκτόνησε ήθελε να σβήσει τα πάντα. Η οικογένειά της δεν το δέχεται γιατί δε μπορεί να δεχτεί ότι έβαλε πάνω από αυτούς τον γιατρό. Νόμιζε ότι με αυτό τον τρόπο θα εκδικηθεί τον γιατρό για αυτό και του έστειλε μήνυμα για να τον γεμίσει με ενοχές, για αυτό μετά από τέσσερα χρόνια ξαφνικά θυμήθηκε να ενημερώσει και την γυναίκα του γιατρού.

Το κινητό το πέταξε η ίδια γιατί δεν ήθελε να δουν πόσο παρακαλούσε τον γιατρό που την χώριζε συνέχεια και να μάθουν οι δικοί της, που τους το έπαιζε χαρούμενη, ότι η γυναίκα υπέφερε. Για αυτό μέχρι τελευταία στιγμή οι δικοί της δεν κατάλαβαν τίποτα από την κατάθλψη που περνούσε. Φορούσε τη μάσκα της και όλα καλά.

Η γυναίκα πρέπει να υπέφερε και να ήταν πολλές φορές στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ήθελε ένα φινάλε ιδανιό για αυτήν. Διάλεξε ωραίο μέρος, πήρε καφεδάκι, έκανε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Γιατί έτσι ήθελε να την θυμούνται οι δικοί της. Αυτά που βίωνε εσωτερικά τα κρατούσε για τον εαυτό της. Λίγο η ντροπή, λίγο η εικόνα που είχαν οι δικοί της… Πήρε τα χαπάκια της, ήπιε το ποτάκι της και αντίο…

Έκατσε στο πίσω κάθισμα συμβολικά για να δείξει στον γιατρό ότι πάντα την είχε δεύτερη, στο πίσω κάθισμα της ζωής του και έβαλε φωτιά για να εξαφανιστεί κάθε ίχνος αυτοκτονίας. Για να πιστέψουν οι δικοί της ότι μπορεί να μην αυτοκτόνησε αλλά ότι κάηκε ζωντανή. Δεν ήξερε ότι έπρεπε να ανοίξει παράθυρο για να επεκταθεί η φωτιά και από εκεί ξεκινά το μαρτύριο για το τι έγινε. Αυτή η γυναίκα δυστυχώς ζούσε έναν εμμονικό έρωτα που καθίριζε τη ζωή της και τελικά και το φινάλε.

Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κερδίσει τον γιατρο. Να του δείξει ότι είναι η ζωή της. Για αυτό και δεν θορυβήθηκε καθόλου που το παιδί της έφυγε για Αθήνα, για αυτό και δεν άκουγε κανέναν, για αυτό και δεχόταν να παίζει τη δεύτερη. Και σ΄θγουρα προσπαθούσε να εξαγοράσει την αγάπη του με λεφτά. Αλλά αφού δεν αποείδε τίποτα, αυτό ήταν το τελευταίο εγχείρημα».

Τα ερωτήματα για την οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη αλλά και για τους δικηγόρους που ασχολούνται με την πολύκροτη υπόθεση, είναι πολλά για το μήνυμα αυτό.
Το βασικότερο ερώτημα είναι το πώς οι άνθρωπος που το γράφει, γνωρίζει για το αλκοόλ και τα αντικαταθλιπτικά, όταν αυτά τα στοιχεία δεν είχαν γίνει γνωστά τότε.

Μάλιστα, κάτω από το μήνυμα αυτό, υπάρχουν πολλά σχόλια, από ανθρώπους που αναρωτιούνται κι εκείνοι τα ίδια πράγματα με την οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη.

Πώς γνώριζε τόσες λεπτομέρειες για την υπόθεση ο άνθρωπος αυτό, χωρίς αυτές οι λεπτομέρειες να έχουν γίνει γνωστές;

«Μένω κι εγώ κατάπληκτος. Έχουμε διαβάσει πολλά μηνύματα αλλά τόσο κοντά στον τρόπο θανάτου… Τι να σας πω;» είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, ο εξάδελφος της Ειρήνης, Παναγιώτης Ζήκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε, ότι η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στους ερευνητές της Αστυνομίας, ωστόσο έχει πρόβλημα με  το επικοινωνιακό κομμάτι από την πλευρά της Αστυνομίας.

Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ live

Το ψυχολογικό προφίλ αποκλείει αυτοκτονία

Για έναν άνθρωπο που δεν έδειχνε κανένα σημάδι ότι σκέφτεται να δώσει τέλος στη ζωή του έκανε λόγο ο ψυχίατρος που ανέλαβε να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό προφίλ της Ειρήνης Λαγούδη

Όπως είπε ο κ. Χρήστος Καραμπάτσος, από τις φωτογραφίες της Ειρήνης και τα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται για γυναίκα που βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση που να σκεφτόταν ακόμα και την αυτοκτονία.

«Βλέποντας τις φωτογραφίες απομακρύνομαι όλο και πιο πολύ από το ενδεχόμενο της αυτοκτονικότητας και της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς. Διαπιστώνω μέσα από τις φωτογραφίες, με την όποια απόκλιση μπορεί να δημιουργεί η επιστήμη, ότι υπάρχει μια συναισθηματική δοτικότητα και κατά συνέπεια μια συναισθηματική επένδυση.

Ήταν ένα άτομο που εκφράζει μέσα από αυτές τις φωτογραφίες μια συναισθηματική δοτικότητα. Τα εξωλεκτικά μηνύματα που προσδίδει μέσα από τις φωτογραφίες δεν δείχνουν ένα άτομο αυτοκτονικό», είπε ο κ. Καραμπάτσος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό που παρατηρεί ένας ειδικός στα άτομα με αυτοκτονικά σύνδρομα είναι ένας μηχανισμός ενδοβολής, στοιχεία δηλαδή ότι κρατάει πολλά πράγματα μέσα του και κατηγορεί τον εαυτό του για όσα του συμβαίνουν.

«Στην περίπτωση της Ειρήνης, αυτός ο μηχανισμός απέχει από το να τον σκεφτώ καν. Δεν μπορώ καν να διανοηθώ μέσα από αυτές τις φωτογραφίες αυτόν τον μηχανισμό. Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, η αυτοκτονικότητα είναι ένας υπερβολικός θυμός με τον ίδιο μας τον εαυτό», είπε.

Σε ερώτηση στο κατά πόσο θα μπορούσε ένα αιφνίδιο γεγονός να επηρεάσει τόσο πολύ την ψυχολογία της ώστε να αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της, ο κ. Καραμπάτσος απάντησε:

«Θα το απέκλεια σε συνδυασμό μάλιστα και από το γεγονός ότι αυτό το τέλος προϋποθέτει μια φοβερή επεξεργασία. Δηλαδή θα απομακρυνόμουν όλο και πιο πολύ από την έννοια του αιφνιδίου».

Απέκλεισε τέλος και το ενδεχόμενο η Ειρήνη να θέλησε να σκηνοθετήσει την αυτοκτονία της για να εκβιάσει συναισθηματικά κάποιον και τελικά το σχέδιό της να μην πήγε όπως το υπολόγισε και να πέθανε.

«Αποκλείω κάτι τέτοιο γιατί υπάρχουν τρία στοιχεία, τα οποία φαίνονται να είναι σε συνέργεια, το αλκοόλ, τα χάπια και το μονοξείδιο του άνθρακα. Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη προϋποθέτει έναν φοβερό ιδεασμό και μια τάση να εκτελεστεί αυτή η κατάσταση όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Πηγή: Star (εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Τι λέει ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Στην υπόθεση Λαγούδη ήταν από την αρχή γνωστά τα μηνύματα απελπισία και αποχαιρετισμού σε μία «άλλη ζωή» που έστελνε σε προσωπικό φίλο της και ότι είχε αγοράσει πετρέλαιο με το οποίο πυρπόλησε το ΙΧ της, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο.

Πώς, πότε και γιατί σε αυτό το τραγικό σχέδιο αυτοκτονίας της θα μπορούσε τάχα να… παρεισφρήσει ένας «δολοφόνος» από το πουθενά, σύμφωνα με τα σενάρια που παρουσιάσθηκαν;

Πρόκειται για υποθέσεις που ενδιαφέρουν προφανώς και συγκινούν την κοινή γνώμη, ενώ είναι απολύτως κατανοητός και ο πόνος των οικείων τους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργούνται αυτές οι παρανοήσεις, να χάνεται η κοινή λογική και η ΕΛ.ΑΣ. να αναστατώνεται με αστήρικτες καταγγελίες για παραλείψεις και για μη «διερεύνηση σημαντικών πτυχών υποθέσεων» που είναι βεβαίως, επί της ουσίας ένα τίποτα. Και εκτός των άλλων να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις που αναστατώνουν τους οικείους των θυμάτων».

Σε αυτή την επισήμανση, προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τον τρόπο χειρισμού από τις διωκτικές αλλά και τις δικαστικές αρχές των δύο δραματικών ιστοριών στα Άνω Πατήσια και στο Αγρίνιο που έχουν κυριαρχήσει στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα πρόσφατα πορίσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά κι από τις αναλύσεις κλήσεων και SMS στην περίπτωση της 44χρονης στο Αγρίνιο επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση ότι πέθανε από αναθυμιάσεις στο ΙΧ στο οποίο η ίδια έβαλε φωτιά. Καθώς και ότι δεν υπάρχει καμιά εγκληματική παρέμβαση άλλου προσώπου.

Όπως ακριβώς εκτιμούσαν, από την πρώτη στιγμή, οι αξιωματικοί από κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Καθώς και όσα παρουσιάζονταν κατά καιρούς με μάρτυρες που «δεν είδαν τις κρίσιμες ώρες το IX» στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ότι υπήρχε και άλλο πρόσωπο στο ΙΧ, ότι ο «δολοφόνος» έκλεψε το κινητό της άτυχης γυναίκας, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

Πηγή: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ