Ελλάδα

Λαμία: 67χρονος έδωσε ζωή με το θάνατό του

Λαμία: 67χρονος έδωσε ζωή με το θάνατό του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη φορά το Νοσοκομείο Λαμίας μετατράπηκε σε «γέφυρα ζωής» για συνανθρώπους μας, μετά τη δωρεά οργάνων 67χρονου, που κατέληξε, ύστερα από σοβαρό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η οικογένειά του βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για τη γενναία και ύψιστης σημασίας απόφαση, να προσφέρει όσα βασικά όργανα ήταν δυνατόν για να δώσουν μια «δεύτερη ευκαιρία» σε συνανθρώπους τους.

Αυτά τα «δώρα ζωής», μετά τις ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού της ΜΕΘ Λαμίας των αναισθησιολόγων – εντατικολόγων Μαρίας Ψωμά και Σάσας Τσιρογιάννη, της Νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Χαλτούπη, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), θα δοθούν σε συμβατούς δότες.

Η «γέφυρα ζωής» στήθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (22/10) μαζί με τη μεταμοσχευτική ομάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου που έλαβε το ήπαρ και τους δύο νεφρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λήπτες είναι από Ελλάδα. Η κα Ψωμά κατέθεσε την αισιοδοξία της και εξέφρασε την ευχή της για την επιτυχή κατάληξη και των τριών μεταμοσχεύσεων.

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Λαμίας, κατατάσσεται ως 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις προκαλώντας τις ευχαριστίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και κυρίως την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων πασχόντων.

Πηγή: lamiareport.gr

Φεύγει για τη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X