Πολιτική

Lockdown: Άρχισε η… συζήτηση για παράταση! «Μην τρολάρουμε τα μέτρα» λέει ο Πέτσας

Lockdown: Άρχισε η… συζήτηση για παράταση! «Μην τρολάρουμε τα μέτρα» λέει ο Πέτσας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη της εξαγγελίας των νέων αυστηρών περιορισμών εν μέσω ουσιαστικά τρίτου lockdown, άρχισε και η συζήτηση για την παράταση ενώ μετά τις αντιδράσεις και την κριτική για τις… “έξυπνες λύσεις” κυβερνητικά στελέχη απευθύνουν εκκλήσεις να μην τρολάρουμε τα μέτρα.

Θα… κρατήσει κι άλλο το lockdown

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση ως ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από την μία περιοχή στην άλλη.

Η μείωση της διασποράς είναι υψίστης σημασίας αυτή τη στιγμή, καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους. Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως καθώς υπάρχει εκτεταμένη ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Lockdown: «Έξυπνα μέτρα» είπατε; Μόνο αντιφάσεις και ευτράπελα στον κυβερνητικό σχεδιασμό

Αναφέρθηκε και στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία. Ήδη η πολιτική προστασία έχει εξουσιοδοτηθεί για να διαχειριστεί πλήρως την κατάσταση.

Για τα μέτρα εκτίμησε πως θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι δύσκολο να έχει λήξει η κατάσταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».
Μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και υποστήριξε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.

Πέτσας: Μην τρολάρετε τα μέτρα

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Μην τρολάρουμε τα μέτρα».

«Για πρώτη φορά έχουμε φως», προσέθεσε και παράλληλα αναγνώρισε πως οι πολίτες έχουν κουραστεί. «Δίνουμε μάχη με το χρόνο, για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα. Κάνω έκκληση: ας τηρήσουμε τα μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Η οικονομία φτάνει στα όριά της. Ο Μάρτιος είναι καθοριστικός. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος. Γι’ αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων: γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X