Κοινωνία

Lockdown – Εστίαση: Στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες για ακύρωση του «λουκέτου»

Lockdown – Εστίαση: Στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες για ακύρωση του «λουκέτου»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εστίαση: Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») κατέθεσε αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη ΚΥΑ για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη ζητάει από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς κορονοϊού για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο υποστηρίζει πως η προσβαλλόμενη ΚΥΑ παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) και αυτό, διότι επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, ζητεί το Σωματείο την άμεση επαναλειτουργία της εστίασης με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά.

Τέλος, ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος, μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στο ΣτΕ, όπως έγινε γνωστό, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η εν λόγω ΚΥΑ.

Κορονοϊός: 1.422 νέα κρούσματα στην Αττική – Η κατανομή 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X