Οικονομία

Lockdown: Προς Απρίλιο το άνοιγμα -Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για λιανεμπόριο και εστίαση

Lockdown: Προς Απρίλιο το άνοιγμα -Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για λιανεμπόριο και εστίαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Lockdown- Αναμένουν με αγωνία το αποτύπωμα των νέων περιοριστικών μέτρων από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κυβέρνηση και ειδικοί. Μπορεί η επιδίωξη της κυβέρνησης να είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στο Μάρτιο και της εστίασης τον Απρίλιο, ωστόσο οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη εξέφρασε την ελπίδα του για λιγότερα κρούσματα την 25η Μαρτίου, αλλά και για άρση των περιορισμών μετακίνησης την περίοδο του Πάσχα. Κυβερνητική επιθυμία, το λιανεμπόριο όταν ανοίξει, να ανοίξει και με φυσική παρουσία, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εστίαση στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται προς την κατεύθυνση εντός του Απριλίου να σηκώσουν ρολά τα καταστήματα της εστίασης, δηλαδή εστιατόρια και καφετέριες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επαναλειτουργία της εστίασης θα είναι μερική και μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους μελετώνται διάφορα σενάρια. Όπως να στηριχθούν μέσω επιχορηγήσεων όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους ή να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα πεζοδρόμια και άλλους χώρους.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές η επαναλειτουργία της εστίασης είναι αναγκαίο να πραγματοποιεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς ο κλάδος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία.

Σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως εφόσον βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι πιθανό να επιτρέπουν μετά τις 25 Απριλίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. Μέχρι τότε θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, οπότε, σύμφωνα με εκτιμήσεις το άνοιγμα θα είναι σχετικά ασφαλές.

Κορονοϊός – Συναγερμός: Μεταλλαγμένα στελέχη φαίνονται ανθεκτικά στο εμβόλιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X