Κοινωνία

Lockdown: Τι θα γίνει Τσικνοπέμπτη- Καθαρά Δευτέρα

Lockdown: Τι θα γίνει Τσικνοπέμπτη- Καθαρά Δευτέρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο μέτωπο του κορονοϊού, ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ξεκάθαρα την κρισιμότητα της κατάστασης, με την παράταση του lockdown να είναι δεδομένη.
Χθες τα νέα κρούσματα ήταν 1.913. Άλλοι 28 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη, 357 οι διασωληνωμένοι. Στην Αττική χθες ανακοινώθηκαν 1047 νέες μολύνσεις, σήμερα 838.

Στη σύσκεψη ο Τσιόδρας

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, καθώς υπάρχει ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Μάλιστα, σήμερα, στην καθιερωμένη σύσκεψη των μελών του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ αναμένεται να συμμετάσχει ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι οι μεταλλάξεις του κορονοιού, οι οποίες φαίνεται ότι ευθύνονται για την «έκρηξη» κρουσμάτων.

Στη σύσκεψη αναμένεται να εκτιμηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και να συζητηθεί η ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2. Παράλληλα, οι ειδικοί θα επικεντρωθούν και στη δυνατότητα αύξησης των διενεργούμενων τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Παρατείνεται το lockdown – Ποια τα μέτρα

Την παράταση του lockdown προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αν η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής παραμείνει η ίδια, τότε φαίνεται πως θα γιορτάσουμε με lockdown, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα μέτρα θα ισχύουν για τουλάχιστον ένα 15θνημερο.

Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη- Καθαρά Δευτέρα

Έτσι όπως εξελίσσεται η πανδημία, φαίνεται πως θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη (4/3), Κυριακή της Αποκριάς (14/3) και Καθαρά Δευτέρα (15/3) εν μέσω lockdown.

To ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, δύσκολα θα έχουμε… αλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 – 05:00 τις καθημερινές / και 18:00 – 05:00 τα Σαββατοκύριακα, όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται μέσω αποστολής sms.

Να σημειωθεί ότι δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης (κωδικός sms 6).

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X