Διεθνή

Λονδίνο: Με μάσκα στα μέσα μεταφοράς και μετά την άρση των μέτρων

Λονδίνο: Με μάσκα στα μέσα μεταφοράς και μετά την άρση των μέτρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο και μετά τις 19 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να άρει την πλειονότητα των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην Αγγλία αυτή την ημερομηνία, παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων.

Στους πολίτες θα γίνεται σύσταση να φορούν μάσκες σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα, καθώς η συντηρητική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην χαλάρωση των μέτρων

Εντούτοις στην πρωτεύουσα, η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL), στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Σαντίκ Καν ο οποίος προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα, θα συνεχίσει να απαιτεί την κάλυψη του προσώπου σε επιβάτες λεωφορείων, τρένων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

Μολονότι η κυβέρνηση αναφέρει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα ότι έχει σπάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση μεταξύ κρουσμάτων και σοβαρών ασθενειών ή θανάτων, ορισμένοι επιστήμονες και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας συνιστούν μεγαλύτερη προσοχή εν μέσω φόβων ότι ο ημερήσιος αριθμός λοιμώξεων ενδέχεται να φτάσει τις 100.000.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να παραμείνω αδρανής και να θέσω τους Λονδρέζους και την ανάκαμψη της πόλης μας σε κίνδυνο», δήλωσε ο Καν σε ανακοίνωσή του.

«Γι ‘αυτό τον λόγο, μετά από προσεκτική εξέταση, αποφάσισα να ζητήσω από την TfL να διατηρήσει την απαίτηση στους επιβάτες να φορούν κάλυμμα προσώπου σε όλες τις υπηρεσίες της TfL όταν αλλάξουν οι εθνικοί κανονισμοί», συμπλήρωσε.

Ο αριθμός των επιβατών στο δίκτυο του μετρό ανέρχεται περίπου στο 40-45% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα λεωφορεία φτάνει περίπου στο 60-65%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X