Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία ενώνουν τις φωνές τους για κατάπαυση του πυρός

Λωρίδα της Γάζας: Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία ενώνουν τις φωνές τους για κατάπαυση του πυρός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Αίγυπτος εντείνει τις διπλωματικές της διαβουλεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Στο πλαίσιο των επαφών του με τα αραβικά κράτη, ο υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Φάισαλ Μπιν Φαρχάν, σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη και την κλιμάκωση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο μεγάλων αραβικών κρατών συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών τους για την αποτροπή μεγαλύτερης κλιμάκωσης και έντασης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, ‘Αχμεντ Χάφεζ, ο οποίος τόνισε ότι οι δύο ΥΠΕΞ εργάζονται για να προωθήσουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή, με δεδομένες τις τελευταίες προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος, απευθυνόμενη προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμός της αιματοχυσίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τον συντονισμό τους κατά την προσεχή περίοδο σε όλα διεθνή φόρα, έτσι ώστε να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένη αντιπαράθεση με ολέθριες επιπτώσεις στην ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελληνοτουρκικά- MRB: Έλληνες και Τούρκοι επιθυμούν ειρηνική διευθέτηση των διαφορών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X